Haberde Bursa

14 Şubat günü bir çocuğun gülümsemesine IŞIK olun…

09.02.2021
667

“Eşinize alacağınız 200 TL’lik hediyeden ona belli etmeden 50 TL ayırın…” Hayattaki en büyük iyilik bir çocuğun gülümsemesine IŞIK olmaktır sevgiliniz Sevgi gülümseme olsun.

Tut Elimden Derneği Başkan Yardımcısı Özlem Yerlikaya; 14 Şubat Sevgililer Gününe günler kala bu çağrıyı yaptı. Yerlikaya;  “Yarım kilo kıyma, 3-5 adet muz alın. Sonra mahallenize bir bakın. Bir yetim çocuk var mutlaka, hemen arka sokağınız da.

Pazar gününe denk geliyor çıkamayız demeyin. Ertesi güne erteleyin. O parayı kimseye göstermeyin. 6 yıldır on binlerce çocuk görmüş biri olarak söylüyorum. Çocukların ne istediklerini çok iyi biliyorum. Özledikleri oyuncak değil, para değil, makarna değil.

EN çok muz, et, köfte. Birazda adam yerine koyulmak, selam verilmek istedikleri sadece. Babaları yok ki muz alsın, anneleri hiçbir zaman gelmeyecek ki başlarını okşasın. Boş verin dernek hesabına bilmem kaç TL yollamayın. Üç aylarında girmiş olduğu o günde bir baş okşayın.

Allah üç muz hatırına affeder belki sizi ve bizi. Yaparsanız bu güzel şeyi, işleriniz de öyle çok bereketlenir ki. NE mutlu arabasına binip muz alıp o evlere gidenlere. Ne mutlu kilometre de olsa yürüyüp kıyma götürenlere.

Geçen sene yüzlerce kişi bunu yapmıştı. İnşaallah sevapları da kapmıştı. Yine paylaşırsanız, okuyanlar çok olur. Belki bir çocuğun yalnızlığı son bulur.

Haydi 50 TL ile, herkes kendi mahallesinde, yarım kilo kıyma elinde, bir yetim çocuğun akşam yemeğine… Eğer fazla fazla Allah size geri ödemez ise ’’ SÖZ’’ veriyoruz size gelin alın bizden o parayı geriye…

Vesile olmak için paylaşmanız ümidi ile… Bereketli ve huzurlu geceler dileriz herkese…” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>