“DEPREMİN EKONOMİK BOYUTU CİDDİ BİR MESELE”
TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Selim Baykal deprem gündemiyle gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, “Depremin ekonomik boyutu elbette masaya yatırmamız gereken bir konu. Bölgede iş gücünü ve ekonomik istikrarı koruyacak yatırım teşviklerinin uygulanması büyük önem taşıyor.” dedi.
TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Baykal başkanlığında 13. Dönem Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısı, TÜGİAD Dernek Binası’nda gerçekleştirildi. TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve üyelerinin yer aldığı yönetim kurulu toplantısının ana gündem maddelerini ‘Deprem’ ve ‘Deprem Ekonomisi’ oluşturdu. Toplantıda ayrıca bölgeye yönelik yardımlar, deprem öncesi yapılması gerekenler, depremin ekonomik boyutu konuşuldu.
“BÖLGEYE YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Başkan Baykal yaptığı konuşmasında, “Depremden etkilenen şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında TÜGİAD çatısı altında ve şirketlerimiz özelinde yardımlarımızı ilk günden bu yana sürdürüyoruz. Bölgede güvenli yapılar inşaa edilinceye kadar, vatandaşlarımızın nakdi ve ayni yardım ihtiyaçları sürekli devam edecek. Bu anlamda TÜGİAD Bursa Şubesi olarak yardımlarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
BAYKAL, “BU SORUMLULUK HEPİMİZİN”
Afet yönetimi başta olmak üzere toplumsal farkındalığı artıracak projeler geliştireceklerini ifade eden Baykal, “Toplumsal bilinci oluşması noktasında yeni projeler geliştirmeliyiz. Deprem sonrasında yapılması gerekenleri de elbet konuşmalıyız ancak; yerleşim bölgelerinin seçimi, imar planları, binaların dayanıklılığı başta olmak üzere önceliğimiz deprem öncesi alınacak önlemler olmalıdır. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde afet bilincini geliştirmek, ülkemizin geleceğini her alanda sağlam temeller üzerine inşaa etmek hepimizin sorumluluğudur.” ifadelerini kullandı.
“DEPREMİN EKONOMİK BOYUTU CİDDİ BİR MESELE”
Depremin ekonomik etkilerine değinen Başkan Baykal, “Depremin ekonomik boyutu elbette masaya yatırmamız gereken bir konu. Bölgede alt ve üst yapının onarılması, kısa orta ve uzun vadede bölgenin yeniden inşası ciddi bir kaynak gerektirecek. Depremlerin ardından ülkemiz genelinde yaşanan nüfus hareketliliğiyle birlikte birçok bölgede nüfus ciddi oranda azaldı. İç göç hareketliliğine bağlı olarak istihdam konusunda bir takım sorunlar önümüzdeki günlerde daha ciddi bir noktaya gelebilir. Bölge özelinde alınan ve alınacak ekonomik tedbirler büyük önem taşıyor. Bölgede iş gücünü ve ekonomik istikrarı koruyacak yatırım teşviklerinin uygulanması büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.