Haberde Bursa

BPM VE ERP SİSTEMLERİNİN BİRLİKTE KULLANIMI İŞLETMELERİN ESNEKLİĞİNİ VE ÇEVİKLİĞİNİ ARTIYOR

20.02.2024

Modern iş dünyasında, rekabetin giderek arttığı bir ortamda, işletmelerin ayakta kalmaları ve büyümeleri için verimlilik ve esneklik gibi temel unsurlara sahip olmaları gerekiyor. Bu unsurları sağlamak için, işletmelerin iş süreçlerini etkili bir şekilde yönetmeleri gerekiyor.

PaperWork Satış Direktörü Tolga Eşiz, BPM ve ERP sistemlerinin birlikte kullanımının işletmeler için önemli faydalar sağlayabileceğini söyledi.

BPM ve ERP sistemlerinin, iş süreçlerini yönetmek için kullanılan en yaygın iki araç olduğunu belirten Tolga Eşiz, “BPM, iş süreçlerini tasarlama, geliştirme, uygulama ve izlemeye yardımcı olan bir süreç yönetim aracıdır. ERP ise, bir şirketin tüm finansal, üretim, satış ve dağıtım gibi temel iş süreçlerini tek bir sistemde birleştiren bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. BPM ve ERP sistemlerinin birlikte kullanımı, işletmeler için altın kuraldır. Bu entegrasyon, işletmelerin verimliliğini, esnekliğini, karar verme yeteneğini ve maliyetlerini artırmaya yardımcı olur.” dedi.

BPM (İş Süreç Yönetimi), işletmelerin iş yapma biçimlerini modellemek için kurum içinde yapılan işleri bütünsel bir yaklaşımla ele alan bir yöntem. BPM, işletmelerin varlıkları arasında sayılabilecek süreçlerin ortaya çıkmasını, kontrol altına alınmasını ve iyileştirilmesini sağlayan bir yapıyı müşteriye sunuyor. BPM, hızlı, esnek, daha uygun fiyatlı ve işletme dostu süreçlerin modellenmesini hedefleyen BPM bu sayede işletmelerin iş yapma biçimlerinin standartlaştırılmasını ve süreçlerin eksikliklerinin tespit edilmesine olanak sağlıyor.

Eşiz, BPM ve ERP sistemlerinin her birinin kendi güçlü ve zayıf yönlerine sahip ayrı araçlar olduğuna dikkat çekerek “BPM, iş süreçlerini optimize etme konusunda güçlüdür, ERP sistemleri ile tam olarak entegre çalışabilir. ERP sistemleri ise, şirket kaynaklarını ve süreçlerini entegre etme konusunda güçlüdür, ancak iş süreçlerini yönetme konusunda yetersiz kalabilir.” dedi

Eşiz, BPM ve ERP sistemlerinin birlikte kullanılmasının işletmelere aşağıdaki faydaları sağlayabileceğini söyledi:

•Artan verimlilik ve üretkenlik: BPM, iş süreçlerini optimize ederek hataları azaltır ve verimliliği artırır. ERP ise, şirket kaynaklarını ve süreçlerini entegre ederek verimliliği daha da artırır.

•Artan esneklik ve çeviklik: BPM, işletmelerin değişikliklere hızla uyum sağlamasına yardımcı olur. ERP ise, işletmelerin yeni pazarlara girmelerine ve yeni ürünler ve hizmetler sunmalarına yardımcı olur.

•Daha iyi karar verme: BPM, işletmelerin daha iyi kararlar almasına yardımcı olur. ERP ise, işletmelerin daha doğru verilere erişmesine yardımcı olur.

•Düşük maliyetler: BPM ve ERP sistemlerinin entegrasyonu, işletmelerin maliyetlerini düşürmesine yardımcı olur.

PAPERWORK 1998 yılında kurulduğu tarihten itibaren, sadece iş akışı ve doküman yönetim konusuna odaklanarak, uzmanlaşmış kadrosuyla PaperWork ürün ailesini geliştirmiştir. Yapay zekâ destekli PaperWork platformu, Low Code mimarisi ve sürükle bırak ile çalışan form ve iş akışı tasarım araçları sayesinde, firmalarda çok kısa sürede uyarlanabilmektedir.

Dijital dönüşümün temel taşlarından olan PaperWork, iş akış ve doküman yönetim çözümüdür. Verimsiz kâğıt ve Excel formları ortadan kaldırır. Webden, mobilden, evden, ofisten görev yapılmasını ve belgelere ulaşılmasını sağlar. Görevler, çalışanların iş yüküne göre dağıtılır. Tamamlanma süreleri ölçülür. İşlerin anlık takibi ve süreç yönetim performanslarının ölçülmesi, firmaya çeviklik kazandırır. Süreç modelinin kolayca değiştirilmesi, değişimler karşısında hızlı hareket edilmesini sağlar. Sorunlu noktalar tespit edilir, iyileştirilir. Kaynak planlaması yapılır. Çalışanların zamanı, en verimli şekilde kullanılır. İşlerin tanımlı kurallara bağlı olarak yapılması, süreç otomasyonunu sağlar. Sistem, doğru kişiye, doğru dokümanı zamanında ulaştırır, kurum içinde belgelerin güvenli olarak paylaşılmasını sağlar, belge versiyonlarını düzenler ve değişiklikleri takip eder.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>