Haberde Bursa

ORMANSIZ BİR YURT VATAN DEĞİLDİR..!!

20.10.2024
3

Uzun yıllar birçok sosyal proje içerisinde yer alan ve şimdi de de Sarıkamış Platformu Başkanlığını başarıyla yürüten Bursa’mızın ve ülkemizin Değerli iş insanlarından İrfan Koç ile okuyucularımızdan gelen sorulara cevaplar başta olmak üzere birçok konuyu ele aldığımız detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle İrfan Başkanım bizleri, ekibimizi tekrardan İş yerinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Gün geçmiyor ki hem ulusal medyada, hem de birçok mecrada Sarıkamış Platformu’yla ilgili bir haber olmasın. Gördüğümüz kadarıyla Sarıkamış Platformu ülkemizin en aktif stk’larından peki siz Sarıkamış Platformu ile neler yapıyorsunuz?

4 EKİM’DE PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK..!!

—- Öncelikle tabii bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Önceki süreçte Orman Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek Sarıkamış ve Çanakkale şehitleri kucak kucağı diye bir proje başlattık. 4 Ekim’de de bu projemize hayata geçirdik. Bu anlamda bu projemize destek olan herkese çok ama çok teşekkür etmek istiyorum.

Şu unutulmamalıdır ki; Ormansız bir yurt Vatan değildir.
Orman Genel Müdürlüğü,Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve Sarıkamış Platformu olarak ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz, Sarıkamış Şehitleri ile Çanakkale Şehitleri koyun koyuna fidan dikimi projemizi çok güzel bir program ile tamamladık.

TÜM KATILIMCILARA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..!!
Projemize Destek ve Katılımlarından dolayı Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey’e,Erzurum Orman Genel Müdürümüz Sayın. Oktay Ayatay’a,Kars Valimiz Sayın.Ziya Polat’a,Kars Belediye Başkanımız Sayın. Ötügen Senger’e,Kafkas Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya,Sarıkamış Kaymakamımız Sayın Enis Aslantatar’a,Sarıkamış Belediye Başkanımız Sayın Serdar Kılıç’a,Sarıkamış Orman İşletme Müdürümüz Sayın.Mustafa Alptekin Gelegen’e,Sarıkamış ilçe Jandarma Komutanımıza,Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürümüze,Kocaeli, Sakarya,Bursa,İstanbul Sarıkamış derneklerimiz nezninde Başkanlarımıza,Muhtarlarımıza,ve tüm hemşehrilerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız.
Tüm çalışmalarımız Sarıkamışımıza…Sarıkamış platformumuzun Ön ayak olduğu Sarıkamış şehitleri ile Çanakkale şehitleri koyun koyuna fidan dikimi projemiz ise katılım ve teveccüh gerçekten çok güzeldi bunların ilerleyen yıllarda da bu teveccühün artarak devam etmesini ümit ediyorum gelen protokol üyelerinin yanı sıra halkımızın da bu anlamda teveccühü görülmeye değerdi.

***Değerli başkanım şimdide gelelim Olimpik Sporcu yetiştirme projenize?

OLİMPİK SPORCULAR YETİŞTİRİYORUZ

—Sarıkamış Platformu Olimpik Sporcular yetiştirmek adına büyük,anlamlı ve de uzun soluklu bir proje başlatmış bulunmakta.Düşünün Memleketimizde 300 tane çocuğumuza dokunuyoruz bugüne kadar olimpiyatlara daha hiç sporcu gönderememişiz ama biz bugünden gelecekte olimpiyatlara sporcu gönderebilmek için seferberlik başlatmış durumdayız.Çok da güzel yürüyor. Sarıkamış’ta bu eğitimi Türkiye’nin ilk kayak merkezi Osman Yücel kayak Merkezi’nde başlattık. Bu anlamda Kars Valimize Gençlik ve Spor İl müdürümüze teşekkür ediyoruz, onlarla birlikte yürütüyoruz bu projeyi. Biz o tesisimizde hem çocuklarımıza eğitim veriyoruz ,hem orada kayak kaydırıyoruz hem onlara bir nebze olsun dokunuyor, hem de gelecek dönemde Önümüzdeki süreçte olimpiyatlara sporcu yetiştirip gönderme gerçekten çok kutsal bir görev ve bizler de bunun bilincindeyiz. Yönetim kurulumuzda çok değerli iş insanları var 20 kişilik bir yönetim kuruluyuz. Dolayısıyla herkes aynı çaba, aynı gayret içerisinde bunun bilincindeyiz.İnşallah orada güzel şeyler olacağına inanıyoruz.

**** Peki değerli başkanım kaç tane öğrenciniz, sporcunuz var? Ve Sarıkamış Platformu olarak bu anlamda hedefinizde neler var?

HOCA DESTEĞİ ALABİLİRSEK SPORCU SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ

—- Tabii ki bu proje zorlukları olan bir proje. Sporcu yetiştirip olimpiyatlara sporcu göndermek hedefindeyiz,bu zor bir süreç, bu alanda çok da başarılı olamamışız maalesef kayak sporunda hiç sporcu gönderememişiz Olimpiyatlara. Biz burada 300 çocuğumuza eğitim veriyoruz .Tabii bunların hepsi gidecek diye bir şey yok oraya gidecek olimpiyatlara gidecek sayı bellidir. Tabii bunların içerisinden o başarılı sporcuları bulup çıkartmak çok önemli. Bununla ilgili ciddi bir çabamız var Geçenlerde Ankara’da Kayak Federasyonu başkanımızı ziyaret ettik bu projemizden kendilerine de bahsettik onlardan bir takım desteklerden bahsettik Çünkü bizim hoca ile ilgili sıkıntılarımız var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bize Hoca desteği veriyor ama yetersiz federasyonumuzdan da hoca desteği alırsak bu sene öğrenci sayımızı daha da fazla arttırmayı düşünüyoruz. Bu anlamda araç gereçle ilgili bir sıkıntımız yok ama hoca eksikliğimiz var.

SARIKAMIŞ PLATFORMU HEP SAHADA HEP HALKLA İÇ İÇE

Genelde biz iş insanları olarak bu projeyi kendi imkanlarımızla yürütüyoruz. sponsorluk taleplerimiz oluyor elbette,sponsorlukla ilgili bazı görüşmelerimiz var. Hem memleketimiz adına hem de çocuklarımıza dokunabilme adına tabi biliyorsunuz orada hayat şartları biraz daha zor. Kayakla ilk defa tanışan Çocuklarımız var 6 yaş grubunda şu an çocuklarımız mevcut bu proje içerisinde. Güzel bir proje, anlamlı bir proje, sosyal bir proje. Bu proje içerisinde aynı zamanda kız çocuklarımız yoğunlukla ve bu projeyi hayata geçirmek ve mutlaka ama mutlaka gelecekte olimpiyatlara kayakçı sporcularımızı gönderebilmek adına bu uzun soluklu projenin başarılı olması adına platform olarak elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağız.

**** Peki İrfan başkanının Sarıkamış Platformu en başta da söyledik gerçekten çok aktif ve her an değişik projelerle de karşımıza çıkabiliyor daha başka ne gibi çalışmalarınız var, bu konularda da ilgili bizlere okuyucularımıza bilgi verebilir misiniz?

—- Sarıkamış Platformu olarak şimdi biz Orman Genel Müdürlüğü ile 81 ilde Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanları Projesini başlattık.Aynı zamanda bunu resmiyete de bağlıyoruz orman genel müdürlüğümüzü ziyaret ettik Sarıkamış Platformu olarak Orman Genel Müdürlüğü ile protokolümüzü hazırladık.Kısa bir dönemde o protokolümüzü imzalayacağız.Şu anda 12 tane ilimizde gerçekleştirdik. Sarıkamış Şehitler hatıra ormanını bundan sonra sırasıyla yine diğer illerde devam ediyoruz .

7 KASIM’DA BULUŞALIM..!!
Bunun yanı sıra biliyorsunuz Karadeniz Ereğli’de Deniz şehitlerini anma programımız var 7 Kasım’da, onu gerçekleştireceğiz. bu sene biraz daha farklılık yaratmaya çalışıyoruz.sanırım İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz oradan bir gemi talebimiz olacak. Gemi ile beraber Karadeniz’e gidip Şehitlerin olduğu yere çiçek bırakmak onu Garnizon komutanlığımızı yapıyor ama biz halkla beraber şölen gibi yapmak istiyoruz ,böyle bir projemiz var İnşallah bu projelerinizi de hayata geçireceğiz.

**** Peki Sarıkamış Platformu olarak bundan sonraki süreçte de daha başka projeleriniz olacak mı?

—- Sarıkamış Platformu olarak güçlü bir yönetimle ilerliyoruz ve bizde gerçekten hiçbir zaman projeler bitmez.Elimizden geldiğince yurt içinde değişik noktalarda yönetimden arkadaşlarımızla birlikte ziyaretler gerçekleştirerek gittiğimiz muhataplarımıza Sarıkamış Platformu’nu Sarıkamış Platformu’nun içeriğini ,özünü ,hedeflerini hep paylaşıyoruz. Bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğiz ve elbette projelerimiz olacak halkımızın yararına insanlarımızın faydasına olabilecek her türlü projenin içerisinde olabileceğimizi ayırt etmeden belirtmek istiyorum.Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Hem yurt içinde hem yurt dışında yaşayan tüm insanlarımıza sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum ,esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

TEŞEKKÜRLER SARIKAMIŞ PLATFORMU’NA VE İRFAN KOÇ’A..!!

Görev aldığı ve başkanlığını yapmış olduğu birçok stk’da sosyal projelerin her zaman içerisinde olan halkın yararına insanımızın faydasına bütün projelerin içinde bulunan,milli ve de manevi önemdeki projeleri hayata geçirerek tüm ülkede parmak gösterilen, Bursa’mızın ve de ülkemizin Değerli iş insanlarından Sarıkamış Platformu Başkanı İrfan Koç’a çalışmalarında başarılar dilediğimiz gibi bundan sonraki hedeflerine ulaşması anlamında da başarı temennilerimizi göndermek istiyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>