Haberde Bursa

Ahmet Koçak yazdı; CHP YILDIRIM GENİŞLETİLMİŞ ÖRGÜT TOPLANTISI YAPTI

20.10.2024
54

Köşe yazarımız Ahmet Koçak makalesinde; “Kültür merkezinin girişinde Nilüfer Belediye Spor Kulübü başkanlığına atanan Muharrem Or ile karşılaştım. Yeni görevinde başarılar diledim. Saat 18 45’te Barış Manço Kültür Merkezi toplantı salonuna girdim. Kolaylaştırıcı (sunucu) ben girer girmez saygı duruşu ve İstiklal Marşı için salondakileri ayağa kaldırdı. İçimden: “Ne kadar önemli bir adamım. Ben gelmeden toplantıya başlamamışlar sağ olsunlar!” düşüncesi geçti. Aslı olmasa da böyle düşünmek sağlıklıdır. İnsanın psikolojisine olumlu etki yapar.
İlk konuşmacı İlçe başkanı İlhami Gün, toplantıyı düzenleme amaçlarını ve yerel seçim süreçlerinde yaşananları anlatırken resimler çekmekle ve kendime kıyılardan bir yer bulma telaşı içindeydim. Sol tarafta boş bir koltuk bulup oturdum.
Her toplantıda gerekli olan divan seçimine geçildi. Önerilen isimler oylanmadan divana geçti oturdu. İçlerinden tek ilçe yönetim kurulundan Rüstem Toksöz’ü tanıyordum. Divan başkanı Canan Taşer örgütün birlik ve berberlik içinde çalışması yönünde konuşmasını yaparken yanıma Yıldırım Gençlik Kollarından bir genç oturdu.
Salona göz gezdirdim. Eski toplantılarla kıyasladığımda ilk kez salonda bulunanlardan yarısının gençlerden oluştuğunu gözlemledim. CHP’nin yerelde birinci parti olması gençlerin ilgisini çekmiş olmalı. Yakın çevremde oturanlar ve ayakta duranlar tümden gençti. Tam da gençlik kollarının konuşlandığı sol tarafa oturmuşum.
Üyelerden ilk konuşmayı Zülfikar Bal’a verdiler. Zülfikar Bey her toplantıda dile getirdiği tüzüğe uyulmadığından sızlanan konuşmasını yaparken Yanımdaki genç adamın yanına başka gençler gelip tokalaşıyor, bir şeyler söylüyordu. Gence sorular sormaya başladım. Gençlik kollarındaymış ama babasının rahatsızlığı nedeniyle pek aktif olamıyormuş. Emeklilerin kötü durumda olduklarını anlatırken ona hak verdim ve emekli olduğumu söyledim.
Facebook’ta rastladığım yüz yüze tanışmadığım Sara Mızrak, yerel seçimlerde yapılan yanlışları bir bir, sert sözlerle sıralarken yanımda oturan genç eskiden öğretmenlerin çok saygın olduklarını, şimdi pek saygınlıkları kalmadığını söyleyince emekli öğretmen olduğumu söyleyince; “Ya abi desene hep senin yaralarını deştim.” dedi.
Cemil Ocak ve Kemal Oğuz konuşmalarını yaparken biz sohbetimize devam ediyorduk. Konuşmacılar öğretmen biz öğrenci olsaydık mutlaka kafamıza tebeşiri yerdik. Gence:
“Adını sormuyorum. Çünkü adları aklımda pek tutamam.” demem üzerine;
“Sizin adınız nedir?”
“Ahmet Koçak. Adımı önceden duydunuz mu?”
“Hayır duymadım. Telefonunuzu alabilir miyim?”
“Tabii ki”
Göçmen olduğunu her konuşmasında dile getiren Milletvekili Hasan Öztürk ‘ün “çağırdığın türkü çiğnediğin sakıza uygun olmalı gibi ilk kez duyduğum bir sözü dikkatimi çekti. Salona göz gezdirdim milletvekili Orhan Sarıbal halkın arasında ortalarda bir yere oturmuş. Gence döndüm;
“Güler yüzlü, tatlı dilli bir gence benziyorsun. Arkadaşlarının yaklaşımlarından sevilen biri olduğun anlaşılıyor. Adını telefonunu söyle de kaydedeyim”
“Gökhan Aslan.” Telefonuma adını yazarken “Aslan” yazmama karşı çıktı. “r” li abi dedi düzelttim.
(Eve gelince Aslan ile Arslan arasındaki farkı araştırdım. TDK’na göre doğrusu Aslan’mış. Kimilerine göre de Aslan erkek, Arslan dişiyi anlatıyormuş…)
Mikrofonda Alişan Kılıç varken Gökhan Arslan:
“Ben de bir konuşma hazırladım ama konuşmayacağım.” Telefonundan konuşmasını açtı gösterdi. O konuşmasını bana Vatsap’tan atmasını istedim.
“Eve gidince atarım. Çünkü telefonumda internet yok. Malum tasarruf önlemleri…”
Çiçeği burnunda CHP Yıldırım belediye meclis üyesi Emel Duman’dan sonra mikrofona gelen uzun boylu, avukat üye mikrofonu yukarı doğru kaldırmak için mücadele ederken “Emel hanımdan sonra konuşma yapmak biraz zor oluyormuş” derken mikrofonu ayarlayamayınca çıkararak konuşabildi.
O yazısını gösterince aşağı kalmamak için ben de gazetede bugün çıkan son yazımı Gökhan’a attım.
“Eve gidince okurum.” dedi ve onu çağıran arkadaşı ile yanımdan ayrıldı.
Bir süre sonra ben de salondan ayrıldım.
Sabah telefona baktığımda Gökhan’ın şu mesajını gördüm:
“Sayın Ahmet Koçak Hocam, Normalde yazılarımı kimseyle paylaşmam, fakat sizin güler yüzünüz ve samimiyetiniz bana güven verdi. Bu sebeple size 3 5 çalışmamı gönderiyorum. İyi ki sizin gibi güler yüzlü ve içten bir insanla tanıştım. Bu arada, düğün telaşı nedeniyle geç oldu, mahcubiyetimi mazur görün lütfen. İyi akşamlar hocam.”
Konuşmasının yanı sıra birkaç yazısını daha göndermiş. Yazıları dikkate değer yazılardır. ( Gökhan’ın hiçbir yerde resmini bulamadım. Birlikte resim de çekinmemiştik.)
Yapılmayan konuşması aşağıdadır.
“: Partimizin Geleceği İçin Yeni Yol Haritamızı Belirliyoruz
Giriş:
Sevgili Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve değerli yol arkadaşlarım,
Bugün burada, partimizin yereldeki başarılarını genel iktidara taşımak adına yeni stratejiler ve planlar belirlemek için bir araya geldik.
Hepimizin ortak bir amacı var: Türkiye’yi daha adil, demokratik ve sosyal bir refah toplumu haline getirmek.
Ana Noktalar:
1. Yereldeki Gücümüzü Korumak ve Geliştirmek:
Son yıllarda yerelde elde ettiğimiz başarılar hepimizi gururlandırıyor.
Ancak yereldeki iktidarımızı sürdürülebilir kılmak ve daha fazla belediyeyi kazanmak için neler yapabileceğimizi gözden geçirmeliyiz.
2. Genel İktidar Hedefimiz:
Amacımız sadece yerel seçimlerde değil, genel seçimlerde de iktidara gelmek.
Ülkenin her köşesinde partimizi güçlü kılacak bir yol haritası oluşturmamız gerekiyor.
Bu doğrultuda hangi politikaları öne çıkaracağımızı, hangi toplumsal sorunlara öncelik vereceğimizi birlikte belirleyeceğiz.
3. Katılımın Önemi ve Birlikte Hareket Etmek:
Hepimizin aktif katılımı, başarımızın anahtarıdır.
Bu süreçte herkesin önerilerine açık olmalıyız ve birlikte hareket etmeliyiz.
4. Geleceğe Yönelik Stratejiler:
Yeni bir kampanya süreci planlamamız gerekiyor.
Sosyal medya, halkla ilişkiler ve saha çalışmalarımızı güçlendirmek için gerekli adımları atmalıyız.
Gençlerin, kadınların ve toplumun her kesiminin sesi olmaya devam edeceğiz.
Kapanış:
Değerli arkadaşlar, bugün burada aldığımız kararlar, yarının Türkiye’sini şekillendirecek.
Hep birlikte, Türkiye’yi daha güzel yarınlara taşımak için çalışacağız.
Her derdin bir çaresi var ve o çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Teşekkür ederim!” (Gökhan Arslan)
ahmetkocak16@hotmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>