Haberde Bursa

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Kadın Meclisi “Katillere, tacizcilere cezalara karşı”

21.10.2024
9

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Kadın Meclisi tarafından Fomara Meydanı’ndan Kent Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Kadın Meclisi "Katillere, tacizcilere cezalara karşı" sloganıyla yürüdü! 

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Kadın Meclisi tarafından Fomara Meydanı’ndan Kent Meydanı’na “Katillere, tacizcilere cezalara karşı” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştiren  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Bursa Cemile Boncuker’in konuşmasından satır başları şöyle: Son 2 hafta içerisinde Türkiye genelinde işlenen kadın cinayetleri kadına yönelik şiddetin durmaksızın sürdüğünü acı bir şekilde bizlere göstermektedir.

“UYGULAMADA CİDDİ EKSİKLİKLER BULUNMAKTADIR”

Kadınlar en yakınlarındaki erkekler tarafından sistematik bir şekilde katledilmekte, yaşam hakları ellerinden alınmakta. Yaşanan olaylar ne yazık ki kadına yönelik şiddetin münferit bir olay değil sistematik bir sorun olduğunu açık bir göstergesidir Bu durum kadınların yaşam haklarını güvence altına alacak yasal mekanizmaların etkin işlemediğini bir kez daha kanıtlamaktadır. Mevcut yasalar kadınları korumak için yeterli görülse de uygulamada ciddi eksiklikler bulunmaktadır. Uzaklaştırma kararları alınmasına rağmen birçok kadın hala şiddet görmeye ve ne yazık ki öldürülmeye devam ediyor koruma altında oldukları sanılan kadınların hayatlarını kaybetmeleri bu yasal düzenlemelerin kağıt üzerinde kaldığını ortaya koymaktadır.

“ŞİDDETİ MEŞRU BİR ÇÖZÜM OLARAK GÖSTERMEKTEDİR”

Kadına yönelik şiddet yalnızca bireysel suçlardan ibaret değildir bu şiddetin kökleri toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve toplumdaki cinsiyetçi zihniyetlere dayanmaktadır. Erkek Egemen bir toplum yapısında yetişen bireyler kadınlara yönelik ayrımcı tutumları içselleştirmekte ve şiddeti meşru bir çözüm olarak göstermektedir. Bu zihniyetin değiştirilmesi için toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayalı eğitim ve farkındalık çalışmalarına daha fazla önem verilmelidir okullarda ve kamu spotları aracılığıyla kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması hedeflenmelidir.

“TOPLUM OLARAK İNSANLIĞIMIZDAN BİR PARÇA KAYBEDİYORUZ”

Biz kadınlar her türlü şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz her cinayetle bir kadını kaybetmekle kalmıyor, tüm toplum olarak insanlığımızdan bir parça kaybediyoruz. Kadın cinayetlerinin son bulması için adaletin sağlanması yasaların tam anlamıyla uygulanması ve caydırıcı cezaların devreye girmesi gerekmektedir yaşamak her kadının en temel hakkıdır bu hakkın korunması için sesimizi yükseltiyor ve Türkiye genelinde tüm yetkililere tüm kamuoyuna bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.

KADINLAR İÇİN ADALET İSTİYORUZ”

Kadınlar için adalet istiyoruz. İstanbul sözleşmesine geri dönülmeli kadın cinayetlerine karşı gerçek bir mücadele başlatılmalı, çünkü bizler kararlıyız, kadınların hayatları için mücadeleye devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>