Haberde Bursa

Öğretmen arkadaşımızın yanındayız!

21.10.2024
6

Bursa’da özel eğitim uygulama okulunda iddiaya göre bir veli “öğrencilere öğretmenler tarafından kötü muamele yapıldı” şeklide video çekerek paylaşımda bulundu. Kamuoyuna hızlı şekilde yayılan video sonra eğitim sendikaları tarafından öğretmene destek açıklaması gerçekleştirildi.

Bursa'da sendikalar öğretmene sahip çıktı: Öğretmen arkadaşımızın yanındayız!

 

Bursa’da Yıldırım ilçesinde bulunan Yıldırım Belediyesi Hacı Zaide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu‘nda iddiaya göre bir veli “öğrencilere öğretmenler tarafından kötü muamele yapıldı” şeklide video çekerek paylaşımda bulundu. Kamuoyuna hızlı şekilde yayılan video sonra eğitim sendikaları tarafından okulun önünde öğretmene destek açıklaması düzenleniyor.

Yapılan açıklamaya Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Engin Yurdakul Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Sedat Gençler, Eğitim Gücü Sen Bursa Temsilcisi Okan Atar, Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş katıldı.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, öğretmenin sosyal medyada çeşitli küfürlere maruz kaldığını söyledi. Erdem, öğretmenlerin gerekli zamanlarda öğretmenlerin okuldaki öğrencilerin altını temizlediği ifade etti. Ayrıca okulda bulunan öğretmenlerin 14-15 bin TL aldığını ifade eden Erdem, iddiaların yalan olduğunu ifade etti.

“DOĞRULARI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş; “Eğitim Çalışanlarının itibarı ve toplumsal hayat içindeki saygınlıkları güçlü Türkiye’nin aydınlık yarınların inşası için asla özensiz yaklaşılmaması gereken bir konudur. Maalesef uzun yıllardır eğitim çalışanlarının itibarı sistemli bir şekilde zedelenmektedir ve yanlış algılarla toplumsal saygınlığı yitirilmektedir. Bu durum geleceğimiz adına endişe vericidir.

Yıldırım Belediyesi Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenlerimiz bir sosyal medya dezenformasyonuna maruz kalmıştır. Bahse konu dezenformasyonda özel eğitime gereksinimi olan bir öğrencinin ağzının okulda koli bandı ile kapatıldığına dair haberler sosyal medyada hızla yayılarak meslektaşlarımıza karşı suç işlenmiştir. Aynı zamanda velinin bilgisi ve izni olmadan öğrencinin fotoğrafı paylaşılmış öğrencinin kişisel hakları da ihlal edilmiştir.

Özel Eğitim okullarımız öğrencisinin gereksinimine uygun şekilde planlanmış eğitim kurumlarımızdır. Özel Eğitim öğretmenlerimiz alanında uzman ve özel eğitime özgü öğretim tekniklerini uygulama yeterliliğine sahip meslektaşlarımızdır. Özel Eğitim öğrencilerimizin her birinin ayrı bireyselleştirilmiş eğitim planı olan kıymetlilerimizdir.

Bir fotoğraf karesi üzerinden öğretmenlerimize ve eğitimi kurumumuza karşı yapılan bu dezenformasyonu kınıyoruz. Her zaman başarıları ve örnek programları ile gündeme gelen Yıldırım Belediyesi Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz.” dedi.

Eğitim Gücü Sen Bursa Temsilcisi Okan Atar, “Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda öğrenimini sürdüren özel gereksinimli bir öğrencimizin ağzı bantlı bir görüntüsünün yasal olmayan yollarla çekilmesi ve bu görüntünün gerçek nedenini araştırmak yerine sorumsuzca sosyal medyada paylaşılması hepimizi derinden üzmüştür.

Bu görüntü, öğrenci tarafından kendi isteğiyle gerçekleştirilmiş bir hareket iken görüntünün gerçek nedeni araştırılmadan sosyal medya platformlarında yayılması, hem öğretmenlerimizi hem de okul yönetimimizi haksız bir biçimde zan altında bırakmıştır. Eğitim Gücü Sen olarak, öğretmenlerimizin emeklerinin böylesine çarpıtılmasına kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Sosyal medyada bu tür sorumsuz paylaşımlar, sadece eğitim camiamıza değil. aynı zamanda öğrencilerimizin mahremiyetine ve ailelerinin psikolojik sağlığına da zarar vermektedir.  Öğretmenlerimizin itibarını zedelemeye yönelik her türlü girişimin karşısında birlik içinde durmaya kararlıyız. Eğitim camiası olarak, bu tür saldırılara asla boyun eğmeyecek, doğruları savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>