Haberde Bursa

Urla, İlk Pizza Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yaptı

22.10.2024
3

Ülkemizde ilk kez Egebeta Urla Bazaar yerleşkesinde gerçekleştirilen Türkiye Pizza Şampiyonası’nda pizza şefleri şampiyonluk için ter döktü.

İzmir’in gastronomi merkezlerinden Urla’da, lezzet ve pizza tutkunlarını bir araya getiren organizasyona Türkiye’nin farklı kentlerinden katılan 32 pizza şefi tüm hünerlerini sergiledi.

2016 Almanya Pizza Şampiyonu Şahin Çiftçi’nin organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğin ana sponsorluğunu Tashoven, üstlenirken, etkinliğe Zeus Pizzeria, Pizzaschule, Tuka Sunfruits, Sütçüoğlu, Söke Un, Namet ve Padronero firmaları da destek verdi.

Etkinlik kapsamında Dünya Pizza Akrobasi Şampiyonu Umberto Napolitano özel bir şov sunarken, 2019 Almanya Pizza Şampiyonu Luigi Dirma da katılan ünlü pizza şefleri arasındaydı. Renkli görüntülere sahne olan Türkiye Pizza Şampiyonası’nda davetliler sponsor firmaların ikramları ve canlı müzik dinletisiyle keyifli saatler yaşadı.

400’ün üzerinde konuğun izlediği ve gün boyu süren etkinlikte en iyi pizzayı yapmak için yarışan şeflerin pizzalarını Prof. Dr. Gaffar Aslan, Tashoven Kurucusu Murat Bingül, İş İnsanıVolkan Sintaç, Venedik Pizza kurucusu Ahmet Günter Sezener, İş İnsanı Bülent Akgerman, İş İnsanı Haluk Özyavuz, 2016 Almanya Pizza Şampiyonu Şahin Çiftçi, Dünya Pizza Akrobasi Şampiyonu Umberto Napolitano, 2019 Almanya Pizza Şampiyonu Luigi Dirma’dan oluşan jüri değerlendirdi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ödül törenine Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Duman’ın da katıldığı Türkiye Pizza Şampiyonası’nda, Bodrum’dan katılan Ramazan Baca birinciliği, Dikili’den katılan Utku Şentürk ikinciliği ve Çanakkale’den katılan Hasan Kaplan üçüncülüğü aldı. Jüri özel ödülüne de Adıyaman’dan gelen Gürkan Süzen layık görüldü. Başarılı performanslarıyla ilk üçe giren yarışmacılar Almanya Hamburg’da yapılacak olan yarışmaya da davet edildi.

İlki Urla ‘da gerçekleşen Türkiye Pizza Şampiyonası ile iyi bir pizzanın Türkiye’de de yapılabileceğini göstermeyi hedeflediklerini belirten organizatör Şahin Çiftçi, “Yeni şefleri gastronomi dünyasına kazandırmayı amaçlıyoruz. Organizasyonumuz ilk yılında yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin dört bir yanından şefler Urla’ya geldi. Önümüzdeki yıl daha geniş katılımlı bir şampiyona için şimdiden kolları sıvadık. Tüm katılımcılara ve sponsorlarımıza ve bize büyük destek veren Egebeta Urla Bazaar’a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>