Haberde Bursa

BURSA MİLLİ EĞİTİMDE BİR GARİP YARILMA

23.02.2021
327
“Bursa’nın iktidara yakın bazı basın yayın organları son günlerde İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’i hedef tahtasına oturtmuş durumda.” sözler geçmiş dönem Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’ya ait. Rona; ” Çok ilginçtir ki; başarı – başarısızlık üzerinden yürümesi gereken tartışma “liyakat” üzerinden sürüyor. Üstelik hedef tahtasında Dülger tek başına oturmuyor, özenle seçilmiş kimi ilçe müdürleri ve şube müdürleri de var yanı başında.
Oysa ki bu köşe yazarları Bursa Milli Eğitim’e gerçekçi bir gözle bakıp liyakatsizlik listesi yapmak isteselerdi, buna değil köşeleri, sayfa sayfa gazeteleri bile yetmezdi.
Örneğin, 2014’de başlayan mülakatlarda yandaş sendikanın verdiği listelerle göreve gelen yüzlerce okul müdürünü ve müdür yardımcısını yazmakla başlamalıydı liste. Şu an Bursa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevindeki, dönemin yandaş sendika başkanı, Numan Şeker ve ekibinin “sahura kadar kahvelerini yudumlayıp hazırladıkları listeler” ile göreve getirilen okul müdür ve müdür yardımcıları da olmalıydı listede…
Sabahattin Dülger ve bir kısım yöneticiler hedef tahtasında, fakat ne gariptir ki, göreve aynı yollarla getirilmiş kimi milli eğitim yöneticileri bu liyakat tartışmasının dışında tutuluyor.
Liyakat tartışmasında kimler yok listede? Bursa’nın en büyük sorunu bina ve derslik ihtiyacını karşılayamamak olduğu halde, inşaat ve emlaktan sorumlu müdür yardımcısı yok örneğin. Rotasyon vakti gelince başka şehirlere gitmesinler diye ilçelere müdür olarak dağıtılan kimi şube müdürleri de yok. En önemlisi, yakın dönemde liyakat üzerinden çokça tartışılan, Dülger’in bilgisi ve onayı olmadan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak tepeden göreve getirilen Bulut da yok… Kimileri var ama kimileri de yok. Şimdi İl Milli Eğitimdeki herkes bu yarılmayı liyakat üzerinden kimin ya da kimlerin başlattığını düşünür haldeymiş. Bu tartışma da, yarılma da daha uzun sürer gibi görünüyor. Çünkü; hırsız içeriden olunca, kapı kilit tutmazmış… Derler…” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>