AKBANK UNICHALLENGE+ GENÇLERİ BİR KEZ DAHA “DİJİTAL” İLE BULUŞTURDU
Bu sene 10. yılını kutlayan IAB tarafından Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin desteğiyle 2015 yılından beri düzenlenen ve 4 yıldır Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Akbank UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı, bu yıl da Covid-19 nedeniyle UniChallengerlar ile bir kez daha online ortamda buluştu.
14-25 Haziran tarihleri arasında online olarak düzenlenen iki haftalık kampa Türkiye geneli ve yurt dışından yapılan başvurular arasından IAB Eğitim Yürütme Kurulu tarafından 60 üniversite öğrencisi ve yeni mezun seçildi. Akbank tarafından verilen brief doğrultusunda hazırlanan sunumlar arasından ilk 3’e giren ekipler IAB üyesi firmalarda 1 aylık staj imkânı elde etti.
7’incisi yapılan UniChallenge+, Akbank’ın bu yıl hayata geçirdiği ve gençlere, geleceğin yetkinliklerini kazandırmak üzere farklı alanlarda eğitimler sunan Akbank Gençlik Akademisi desteğiyle yapıldı. Yüzlerce başvuru arasından programa seçilen öğrencilerin 25’i İstanbul’dan, 9’u Eskişehir’den, 7’si İzmir’den, 5’i Ankara’dan, 2’si Yalova’dan gelirken Bursa, Çanakkale, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Niğde, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Kıbrıs’tan birer öğrenci katıldı.
Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfları ile yeni mezun öğrenciler UniChallenge’da iki hafta boyunca toplam 38 eğitmen/konuşmacıyla bir araya gelerek, dijitali sektör profesyonellerinden dinleyerek ekosistemi yakından tanıma fırsatı buldular. Medya planlama, sosyal medyada içerik yönetimi, marka oluşturma, influencer pazarlaması, video reklamlar gibi sektörel konuların yanı sıra çeşitli kariyer oturumlarıyla da “Dijital Reklamcılık” sektörüne kendilerini nasıl hazırlayacaklarının yollarını keşfettiler.
Ayrıca sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı “Üniversiteden Sonra Bizi Neler Bekliyor?” Paneli, bu yıl ilk kez IAB YouTube Kanalı’nda canlı yayınlanarak UniChallengerlar’a ek olarak üniversite öğrencilerine ve sektör profesyonellerinin geniş katılımıyla gerçekleşti. Panelin kaydına IAB YouTube Kanalı’ndan ulaşılabilir.
UniChallengerlar derslerin yanı sıra aynı zamanda mentorlarıyla birlikte altı kişilik gruplar halinde sunumlarını hazırladılar.
Yapılan sunumlar sonrası 10 grup arasından seçilen ilk 3 ekip üyeleri:
Birinci Ekip
Aysu Kara – İstanbul Üniversitesi
Burak Marakçı – Anadolu Üniversitesi
Ekin Sözkesen – ODTÜ
Mazlum Aslan – İstanbul Üniversitesi
Şebnem Mısır – Kocaeli Üniversitesi
Şule Nur Ustaoğlu – Karabük Üniversitesi
Mentor: Yerda Ergün
İkinci Ekip
Ali Rıza Özbek – İstanbul Üniversitesi
Beste Yılmaz – Anadolu Üniversitesi
Beyzanur Topaç – İstanbul Üniversitesi
Derya Yücel – Hacettepe Üniversitesi
Hilal Kalkan – İstanbul Üniversitesi
Pelinnur Sayın – İzmir Ekonomi Üniversitesi
Mentor: Sinan Çilek
Üçüncü Ekip
Ali Yılmaz – İstanbul Üniversitesi
Beste Erdem – Anadolu Üniversitesi
Yaren Alevli – Yıldız Teknik Üniversitesi
Yusuf İzzettin Biçer – Marmara Üniversitesi
Zeynep Yıbar – Bursa Uludağ Üniversitesi
Mentor: Taylan Koru
Katılımcılardan bazıları program ile görüşlerini şu sözlerle paylaştı:
Beyzanur Topaç / İstanbul Üniversitesi:
“UniChallenge+’ı arkadaşımdan duymuştum başvuru formuma da yazmıştım ‘Dijital pazarlamayı burada öğrendim’ demişti. Benim az çok bir deneyimim var ancak sektörden insanları görmek, birebir konuşmak, onlardan ders almak beni inanılmaz mutlu etti. Çok yoğun bir döneme geldi ancak ne kadar içine dahil olduysam kat be kat fazlasını aldım. Böyle bir etkinlik yapıldığı için hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki beni de aldınız :)”
Duygu Can / Anadolu Üniversitesi:
“İnsanın kendine vermesi gereken değerin ortaya çıkmasında rol oynayan platform. Kişi sadece eğitimi tamamlamayı değil, kendi için gelebileceği maksimum yeri hedefliyor. Challenge guruplar arası zannediliyor ancak herkesin en büyük challenge’ı aslında kendiyle :)”
Ece Gürsoy / Dokuz Eylül Üniversitesi:
“Dolu dolu eğitimler, deli dolu grup toplantıları ve harika mentorlarıyla hayatınızda edinebileceğiniz en güzel deneyimdir UniChallenge!”
Yaren Alevli / Yıldız Teknik Üniversitesi:
“UniChallenge’ın bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Her ne kadar bu dönemi online geçirmiş olsak da eğitimlerimizle olsun takım arkadaşlarımızla toplantılarımız olsun şu 2 haftayı aktif ve eğlenceli bir şekilde geçirdik. Birlikte geçirdiğimiz bu süreç boyunca çok güzel bir deneyim elde ettim. Teşekkürler UniChallenge!”
IAB, İnteraktif Reklamcılık Derneği Hakkında
1996 yılında Amerika’da kurulan, bugün 48 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük dijital pazarlama ve reklamcılık sektör derneği IAB (Interactive Advertising Bureau) tüm dünyada dijital reklamcılık endüstrisinin sürdürülebilir sağlıklı gelişimine destek vermektedir.
IAB’nin Avrupa’daki ülke bazlı örgütlenmesi IAB Europe tarafından koordine edilmektedir.
Türkiye’de 23 sektör temsilcisi ile 2007’de bir platform olarak kurulan, 2011 Temmuz ayında dernekleşen İnteraktif Reklamcılık Derneği bugün aynı çatı altında temsil edilen yayıncı, reklamveren ve ajanslardan oluşan 149 üye kurum ile faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.
İnteraktif Reklamcılık Derneği, IAB, amaç ve hedefleri doğrultusunda eğitimden, endüstriyel standartların oluşturulmasına, yarışmalardan sektörel araştırmalara kadar pek çok alanda faaliyet göstermektedir. Bu doğrultuda reklamverenlere, ajanslara ve yayıncılara interaktif iletişimin katma değerini anlatmakta, kamu nezdinde yürüttüğü çeşitli faaliyetlerle endüstrinin sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaktadır.