Haberde Bursa

Asya Verimlilik Organizasyonu (APO), Verimliliği Öne Çıkarıyor

14.06.2021

Tokyo merkezli Asya Verimlilik Organizasyonu (APO), 10 Haziran 2021’de Japonya Verimlilik Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Verimliliğin Merkeziliği konulu sanal konferansı düzenledi. APO’nun 60. Yıldönümünün de kutlandığı bu konferansta COVID-19 pandemisinin neden olduğu koşullar da dahil olmak üzere yeni zorluklar arasında ülkeler, firmalar ve bireyler için büyümenin itici gücü olarak verimliliğin önemini inceledi.

Verimlilik, insan kaynakları ve teknoloji konularında önde gelen uzmanların konuştuğu konferansta, Kikkoman’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Onursal CEO’su olan Japonya Verimlilik Merkezi Başkanı Yuzaburo Mogi, çalkantılı duruma rağmen, “Her birimiz katma değer yaratmak ve verimliliği artırmak için potansiyelimizi sonuna kadar geliştirmeliyiz” dedi.

Karşılaşılacak zorlukların, karmaşık ve acil olduğunu kabul eden APO Genel Sekreteri AKP Mochtan, APO üye ülkelerinin verimliliği artırmaya devam etme kararlılığını özetleyen bir bildiri olan Verimliliğin Merkeziliğine ilişkin Tokyo Bildirisi’ni tanıttı.

Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi (2008) Paul Krugman, kaydedilmiş açılış konuşmasında, pandeminin getirdiği trajedilere rağmen daha parlak bir gelecek için iyimserliğini dile getirdi. Aşıların geliştirilmesi ve dağıtımının arkasındaki “verimli küreselleşme” ve iyi niyetli kamu politikalarının daha iyi bir dünyaya doğru ilerlemeyi gösterdiğine inanıyordu.

İki panelden oluşan konferansta uzmanlar, verimliliği etkileyen acil sorunların üzerinde durdu. Birinci panelde, kaliteli bir işgücü oluşturmaya yönelik zorunluluklar, performansa dayalı, kapsayıcı, çeşitli insan sermayesine geçiş ihtiyacının altı çizildi. İkinci panelde ise dijital teknolojiler, yapay zeka ve büyük veri dahil olmak üzere yeni verimlilik faktörlerinden yararlanarak akıllı dönüşüm konuları incelendi. Tayvan Dijital Bakanı Audrey Tang, insanlar, kamu ve özel sektör paydaşlarının Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki pandemiye karşı nasıl yardımcı olduğuna dair deneyimlerini paylaştı.

Japon teknoprenör Katsuya Uenoyama, insanların yapay zeka ile birlikte bir arada yaşamasını destekleyen gelişmiş bir ekosistemi savundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>