AYVALIK 7. AIMA MÜZİK FESTİVALİ 17-18-19 AĞUSTOS’TA KLASİK MÜZİK VE CAZ KONSERLERİYLE DEVAM EDİYOR!
Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali, art arda gerçekleşecek üç ayrı konserle devam ediyor! 17 Ağustos Salı akşamı saat 20.30’da Cello Paradiso’nun sahneye çıkacağı festivalde Cunda Adası, farklı coğrafya ve dönemlerin müzikleriyle yankılanacak. 18 Ağustos Çarşamba akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek Genç Yetenekler Konseri’nde Naz İrem Türkmen ve Duru Aydın, piyano ve keman performanslarıyla klasik müzik severleri bir araya getirecek. 19 Ağustos Perşembe akşamı 20.30’da ise Flapper Swing Jazz Band grubu, 1920’lerin ve 1930’ların müziğini ve atmosferini günümüze taşıyacak. Neşeli repertuarları ve sahne performanslarıyla cazın eğlenceli tarafını dinleyicilere sunacak olan grup, Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali’nin on konserini gerçekleştirecek.
Prof. Dr. Filiz Ali öncülüğünde kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından düzenlenen Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali, 10-19 Ağustos 2021 tarihleri arasında 6 farklı konserin ev sahipliğini üstleniyor. İlk üç konseriyle müzikseverlerden yoğun ilgi gören festival, birbirinden değerli müzisyenlere ve ekiplere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Sabancı Vakfı’nın ana destekçisi olduğu Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali kapsamında 17 Ağustos Salı akşamı saat 20.30’da Cello Paradiso, Alibey Adası Kültür Merkezi’nde sahneye çıkacak. Müziğin bir araya getirdiği ortak bir ruhla, sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı hedefleyen dört kadın çellistten oluşan Cello Paradiso, farklı coğrafya ve dönemlerden müziklerle zenginleştirdikleri repertuvarlarıyla dinleyicilere geniş bir yelpaze sunuyor. Cunda Adası’nda gerçekleşecek konserde başarılı çellistler Şafak Erişkin, Didem Erken, Gülyar Balcı ve Dilbağ Tokay, çellonun hayatlarına kattığı heyecanı dinleyicilerle buluşturacak.
18 Ağustos Çarşamba akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek Genç Yetenekler konserinde, Naz İrem Türkmen (keman) ve Duru Aydın (piyano), AIMA Haluk Barutçuoğlu Evi’nde klasik müzik severlerin karşısına çıkacak. Güher ve Süher Pekinel’in “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesinde yer alan ve sanat çalışmalarını uluslararası ölçekte önde gelen müzisyenlerle devam ettiren iki genç müzisyen, geniş repertuvarıyla yetenek ve birikimlerini ortaya koyacak. Genç sanatçılar dinleyicilere Beethoven, Özkan Manav, Bach ve Chopin’in bestelerinin yer aldığı seçkin bir dinleti sunacak.
Festivalin son konuğu ise Flapper Swing Jazz Band olacak. 19 Ağustos Perşembe akşamı saat 20.30’da Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek konserde, 1920’lerin ve 1930’ların müziği günümüze taşınacak. Flapper Swing Jazz Band özgün ve neşeli repertuvarıyla, cazın altın çağı olarak bilinen dönemlerden parçaları dinleyicilerle buluşturacak. Üstatları Django Reinhardt’ın izinden giden gitar, kontrbas, klarnet ve vokalden oluşan Gypsy Jazz topluluğu Flapper Swing, Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali’nin kapanış konserinde cazseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.
Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali 2021 Programı
17 Ağustos Salı
Cello Paradiso Konseri
Yer: Alibey Adası Kültür Merkezi
Saat: 20.30
18 Ağustos Çarşamba
Genç Yetenekler Konseri
Yer: AIMA Haluk Barutçuoğlu Evi
Saat: 20.30
19 Ağustos Perşembe
Flapper Swing Jazz Band
Yer: Ayvalık Cumhuriyet Meydanı
Saat: 20.30
AIMA HAKKINDA
1998 Eylül’ünde Ayvalık Cunda (Alibey) Adası’nda Boyner Ailesi tarafından kullanıma sunulan ve zeytinliklerle deniz arasında yer alan iki taş evde başlanılan “Ayvalık Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Uzmanlık Kursu” aradan geçen süre içinde büyüdü “Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi”, yani AIMA’ya dönüştü. Geçen yıllar içinde yaz aylarına yayılarak, müzik uzmanlık sınıfları ve atölyelere yeni disiplinler eklendi. Keman, viyola, viyolonsel, arp, flüt, klarnet, piyano gibi çalgı sınıfları yanı sıra, edebiyat ve bestecilik atölyeleri de düzenlendi. Sonunda da 2011 yılı Ocak ayında AYVALIK KÜLTÜR VE SANAT VAKFI “AKSV” kuruldu. 23 yıl önce, Prof. Filiz Ali öncülüğünde, çok küçük bir vizyon ile yola koyulan AIMA, başından beri hiçbir kuruluşa bağlı olmadan, tümüyle bireysel destekler ve dayanışma ile bugünlere geldi. AIMA serüvenini bugüne kadar yüzlerce genç müzisyen yaşadı. AIMA deneyiminden geçen gençlerin çoğu kazandıkları burslarla yurt dışındaki en gözde müzik okullarından sanatçı diplomaları aldılar, yarışmalar kazandılar, dünya kariyeri yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Bugüne dek sayısız konser ve etkinlik düzenleyen AIMA, çok sayıda yerli ve yabancı sanatçıyı, eşsiz bir güzelliğe ve özgün bir kültüre sahip olan Ayvalık’la ve sanatseverlerle buluşturdu.