Haberde Bursa

Bir Kreş Yapmak Çok mu Zor?

30.03.2021

Türk Sağlık-Sen 36. Şube Başkanları İstişare Toplantısı 29 Mart’ta Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde gerçekleştirildi.

Açılışını Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk’ün yaptığı toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Önder Kahveci sözlerine Ocak ayında covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu’nu ve sağlıkla mücadelede hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını anarak başladı.

Sorunlara Mesafeli Durulmamalı 

Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarını çözülmesi ve taleplerinin yerine getirilmesi için pandemi şartlarına rağmen büyük bir mücadele yürüttüklerini kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci: “Sağlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini çeşitli yollarla kamuoyuyla paylaştık. Sağlık Bakanlığının önünde de eylemler yaparak taleplerimizi yüksek bir sesle dile getirdik. Bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Bu sorunlarımızın çözümü noktasındaki taleplerimizi yetkililere ilettik. Lakin Bakanlığın çalışanların sorunlarına ve taleplerine Covid-19 gibi mesafeli durmasını anlayamıyoruz.” dedi.

Bir Kreş Yapmak Çok mu Zor?

Çalışanların temel taleplerinin hayata geçmesi gerektiğini kaydeden  Kahveci “ Sağlık çalışanları canla başla çalışıyor. Çocuklarını bırakıyorlar, ailelerini bırakıyorlar, uykusuz kalıyorlar, izinleri iptal ediliyor, salgınla savaşıyorlar. Buna rağmen çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabilecekleri bir kreş bulunmuyor. Her hastanemize bir kreş açmak bu kadar mı zor? Böylece sağlık çalışanlarımız içi rahat bir şekilde mücadelelerini yürütmesini sağlamak bu kadar mı imkânsız bir şeydir? Cansiperane ve fedakârca salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımız sorunlarını ve taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Sağlık Çalışanları İçin Ücret Politikası Yeniden Belirlenmelidir.

Enflasyon karşısında kazanımları sıfırlanan sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Genel Başkan Kahveci döner sermaye uygulamasının iflas ettiğini vurgulayarak “Döner Sermaye ile yürütülen ücret politikası sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarındandır. Bu uygulamanın çalışanlar için bir anlamı kalmamıştır. Döner Sermaye sistemi iflas etmiştir. Döner sermaye ile ücret politikası olmaz. Mutlaka çalışan eksenli olarak yeniden tesis edilmelidir. Sağlık çalışanları için ücret politikası yeniden belirlenmelidir. Bizim teklifimiz şu yeni bir ücret politikası, ücrette yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Hem de vakit geçirmeden daha fazla huzursuz etmeden sağlık çalışanlarını bu sorunu mutlaka gidermemiz lazım. Öncelikle çalışanların maaşlarını nitelikli hale getirmemiz lazım. Garanti gelir dediğimiz bütün dünyada uygulanan ücret politikasını hayata geçirmemiz lazım. Bütün gelirler emekliliğe yansıtılmalıdır. 3600 Ek gösterge hayata geçirilmelidir.  Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit sayılmalıdırlar.” dedi.

Hem Covid-19 Hem Sarı Sendika Virüsü İle Mücadele Ediyoruz

Sendikal mücadelenin önemine vurgu yapan Kahveci; “Temenni ve dileklerle sendikacılık yapılmaz. Eylem yapınca ne değişecek diyerek sendikacılık yapılmaz. Belki bir eylem ile bir şey elde edemeyebiliriz lakin mücadele vermeden hiçbir şey kazanamayız. Sendikacılığın temel düsturudur; Hak verilmez, alınır! Kavgasını, mücadelesini vermediğiniz hangi hakkın sizi bulmasını bekleyebilirsiniz. Türk Sağlık-Sen ailesi olarak zorlu bir sürecin bizi beklediğini de belirtmek isterim. Kolay değil; hem Covid-19 hem Sarı Sendika Virüsü ile mücadele ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızın hakkını savunmak ve onların layıkıyla temsil edilmesi için yetkiyi alacağız. Başka yolu yok” dedi.

Genel Başkanın konuşmasının ardından şube başkanlarımız söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.

İstişarelerin ardından Genel Başkan Önder Kahveci yetki sürecinde tüm teşkilatımıza çalışmalarında kolaylıklar dileyerek toplantıyı sona erdirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>