Bu Neslin Yaşarken Öğrendikleri Tecrübeleri En Büyük Servettir!
İşçi Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı İsmail Doru; yeni nesle tarihten örnekler vererek kendi neslinin neler yaşadığını anlattı. Doru; “Eski Türkiye’yi gençlere biraz anlatmak lazım. Toplanın gençler… 1950 ile 1970 yılları arasında dünyaya gelen en genci 50 en yaşlısı 70 olan olgun delikanlıların idaallerinin peşinde hesapsızca nasıl koştuklarına bir bakalım şeker çuvalından pantolon, annesinin diktiği siyah önlük ve lastik ayakkabı ile sabah karanlığında okula gidip akşam karanlığında dönen, hiç birinin bebeklik çocukluk resimleri olmamış, hiç biri kreş dershane görmemiş bir nesilden bahsediyoruz.
Ama her biri üniversitelerde ders verecek kadar bilgi sahibi olan tuhaf bir nesil savaş görmüş darp görmüş karakolda sorguda Filistin Askısını cezaevlerinde isyan görmüş baskı çatışma sorguda işkence görmüş en azı 5 ihtilal, 6 muhtıra 7 postmodern darbeden sağ salim paçayı yırtmış. En azı 10 ekonomik krizden nasibini almış 68 liler 78 liler bu neslin deli dumrulları olarak ipe sapa gelmeyen savaşçıları gibi tarihe atlarını kanları ile yazdırmıştır.
Bunlar üretim harikaları mı yoksa üretim hataları mı! Tartışmaya da açmak lazım ama bu neslin tamamı karşılıksız hesapsız olarak bu vatanı çok ama çok sevdiklerinden hiç kimsenin şüphesi yoktur. Bu nesil çok kitap okumuş hayatı yaşayarak öğrenmiş, bir çoğu simit satmış, ayakkabı boyamış, tamirci çıraklığı, inşaat da amelelik, pazarcılık, odun depolarında hamallık, dokumacılık yapmış ama ailelerine ve devletine yük olmamak için var gücü ile mücadele etmiştir.
Acımasızca ezilmiş ama ezik kalmamıştır eğilmemiş el etek öpmemiş aç yatmış ama diklenmeden dik durmuştur. Bu nesil katı aksi biraz deli azda olsa serttir bir o kadar da merttir, hoş görülü ve merhametlidir. Bu neslin yaşarken öğrendikleri tecrübeleri en büyük servettir. Değerli gençler bunlar elinizde kalan son hazinedir. Her biri iki ayaklı sözlü yakın tarih kitabıdır.” dedi.