ÇATSANDER; “BURSALI VEKİLLERİMİZDEN GEREĞİNİ YAPMASINI İSTİYORUZ!”
Bursa Dokumacılar Odası Başkanı ve ÇATSANDER Başkanvekili Aydın Çitil’in 3 bin 159 mağdur esnafın haklarını korumak için çalmadığı bürokrasi kapısı kalmadı. Olayı dinleyen herkesin “Siz davanızda haklısınız” demesine rağmen bir türlü sonuca ulaşamadıkları belirten Aydın Çitil;
“Tankın yerlisi, iha’nın yerlisi, silahın yerlisi, otomobilin yerlisi, neden ithal kumaş diyoruz.
Çin ve uzak doğu ülkelerinden dahilde işleme izin belgesinin verdiği gümrük avantajları ile yurdumuza gelen ithal dampingli kumaşların gerçek ihtiyaçtan fazla getirilerek iç piyasada kumaş olarak satılması ve sektörümüzün kötüleşmesine sebep olmaktadır.Devlet gerekli önlemleri almaya çalışıyor ama yetersiz kalıyor. Son yıllarda Avrupa da ki ülkeler de şirketler kuran ithalatçılar ithal ürünlere, tekstil kumaş üretimi ile uzaktan yakından hiç alakası olmayan Romanya,Bulgaristan, Kosova, Hollanda, Belçika, Yunanistan, Polonya, Mısır, gibi ülkeler üzerinden sanki orada imal edilmiş gibi menşei kazandırılarak A.B gümrük asaları gereği ülkemize gümrüksüz ve denetimsiz olarak sokulmaktadır.
“BURSA’MIZIN ESNAFI VE TÜRK TEKSTİL SEKTÖRÜ İÇİN ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPMALARINI BEKLİYORUZ”
Bu durum kaçakçılık ve yolsuzluktur. Ülkemiz bu şebekeler yüzünden milyarlarca dolar zarara uğratılmaktadır. Yurt içinde ki binlerce tekstil firması ve bu işletmelerde çalışan yüz binlerce kalifiye elemanlar işsiz kalmaktadır. 3 ay önce odamız bünyesinde bir imza kampanyası başlattık.
İthal kumaştan etkilenen firmaların imzalarını aldık. 550 küsür imza topladık. Milyonlarca liralık yatırımları olan devlete vergi ve katma değer kazandıran bu firmaların ne yazık ki %65 ‘ i şu sıralar işletmelerini kapatmış durumdalar. Toplumsal infiallere neden olmamak için devletimizin ilgili bakanlıkları ivedi bir şekilde kararlı olarak önlemlerini almalı. Bu yolsuzlukları yapıp devletimizi ve sektörümüzü zarara uğratan kişiler, firmalar tespit edilip gereken caydırıcı cezalar verilmeli.Sayın Vekillerimizden talebimiz bu konuda TBMM soru önergesi dahil Bursamızın esnafı ve türk tekstil sektörü için ellerinden ne geliyorsa yapmalarını bekliyoruz.
“SİZ DEĞERLİ VEKİLLERİMİZDEN GEREĞİNİN YAPILMASINI ARZU EDİYORUZ”
Bursa‘da 3159 kişiden oluşan ve 20 meslek mensubu ilgilendiren bir projemiz daha var.
Sizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde ki makamınızdaki ziyaretimiz de dosyasını size takdim ettiğimiz Çataltepe Sanayi Sitesi Projesi ve akabinde 2945 kişinin Çataltepe mağduru olmasına vesile olan bir kent sorunumuz daha var. Devletimizin imkanları ve makamları yanıltarak Bursa esnafımız mağduriyet yaşamaktadırlar.
Şehrin içinde 7 mahallede evlerle iç içe düzensiz bir şekilde ve fahiş kiralarla karşı karşıya kalarak işlerini devam ettirmeye çalışan işletmelerinizin bu durumlarını düzeltmek ve gerçek hak sahiplerin haklarının teslim edilmesine çalışıyoruz. Kentimizin üzerindeki bu kara leke Cumhuriyet tarihinin en büyük peşkeşi diye adlandırdığımız bu durumun düzelmesi ve adaletin yerini bulması için biz mağdurlar olarak seçilmiş olan siz değerli vekillerimizden gereğinin yapılmasını diliyor ve arzu ediyoruz.” dedi.