Haberde Bursa

DR. AYHAN AKSU’DAN: “DÖNÜŞTÜRÜCÜ LİDERİN SENSİN!”

“Y kuşağı günümüzde iş dünyasının en önemli insan gücünü oluşturuyor. Bu kuşak çalışanlarının verimliliği ve performansı, işletmeler için bilgi toplumunda daha da önemli noktaya ulaştı. Y kuşağının performansını etkileyen unsurların başında liderlik davranışı geliyor. Bu kuşak karakteristik özellikleriyle dönüştürücü liderlik davranışı sergileyen liderleri kendilerine uygun liderler olarak görüyor.”

Dr. Ayhan Aksu’nun iş dünyasına yönelik kaleme aldığı ilk akademik kitabı “Dönüştürücü Liderin Sensin” Gece Kitaplığı’ndan yayınlanarak okuyucuyla buluştu.

Aksu’nun doktora çalışmasını temel alan eseri “dönüştürücü liderlik” ile; entelektüel yetkinlikler ve çalışan performansı hakkında bir iş dünyası rehberi olmayı hedefliyor.

Kitapta çeşitli araştırmacılar, akademisyenler, profesyoneller tarafından uzun yıllardır farklı türleriyle incelenen liderlik kavramı klasik ve yeni gelişen yaklaşımlarla ele alınırken, kitap hala geçerliliğini koruyan “en iyi liderlik biçimi hangisi ve liderlik doğuştan mı gelir ya da sonradan öğrenilebilir mi” gibi iki önemli soruya okuyucunun karar vermesini amaçlıyor.

Dönüştürücü Liderlik ile Başarıya Ulaşın!

Dönüştürücü liderlik ve entelektüel yetkinlikler kavramlarının detaylı bir şekilde incelendiği kitapta, liderlik yaklaşımlarının farklı kuşaklar üzerindeki iş performansına olan etkisi, performansı etkileyen diğer faktörler ile birlikte ele alınıyor.

Okuyuculara yakın dönemin en çok merak edilen konularından “kuşak” kavramını; Kayıp Nesil kuşağından, Baby Boomers’a, X, Y, Z kuşaklarından R, M, C ve Alfa kuşağına kadar detaylı bir şekilde öğrenme fırsatı sunuluyor.

Mevcut koşullara göre değil, içinde bulundukları liderlik sürecini dönüştürerek başarıya ulaşmayı hedefleyen dönüştürücü liderlik tarzının, iş dünyasının ve iş dünyası ile ilgili unsurların bu kadar hızla geliştiği ve eski yöntemlerin rafa kaldırıldığı bir dönüşüm döneminde okuyuculara yön göstereceğine inanılıyor.

Kitap işletme, iletişim, yönetim ve insan kaynakları alanında eğitim alan öğrenciler, iş dünyasında liderlik yapan, ekip yöneten, bu alanda yetkinliklerini geliştirmek isteyen tüm okuyucular için bir yol gösterici eser olma iddiasını taşıyor. Kitaba seçkin kitapçılardan ve online mağazalardan ulaşılabilir.

Yazar Hakkında:

1981 yılında Edirne, Keşan’da doğan Ayhan Aksu, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu. 2007’de Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında T.C. Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalında “Dönüştürücü Liderliğin Entelektüel Yetkinlikleri Bağlamında Y Kuşağının Performansına Etkisinin Araştırılması” konulu teziyle işletme doktoru unvanını kazandı.

Lisans eğitiminin ardından pazarlama iletişimi alanında dijital & mobil pazarlama ajanslarında başladığı kariyerini daha sonra tüketici elektroniği, turizm, gayrimenkul sektörlerinde, ulusal ve uluslararası şirketlerde devam ettirdi. Bunun yanında pazarlama ve yönetim alanında danışmanlık; iletişim, pazarlama, liderlik, kuşaklar, yetkinlikler konularında da eğitimler vermeye devam ediyor. Ayrıca profesyonel kariyerine paralel olarak akademik çalışmalarını da sürdürüyor.

Dr. Ayhan Aksu
www.drayhanaksu.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>