Haberde Bursa

Ender Ragıp Arslan yazdı; Mucize İlaç Favipiravir ve Plandemi

25.09.2023

Köşe yazarı Ender Ragıp Arslan, Manisa haber Ajansı’nda yayınlanan yazısında;

İki yıl önce bugün kaybettiğim sevgili Annemin ve bu süreçte kaybedilen tüm kıymetli Annelerin anısına… Siz belki unutmuş olabilirsiniz. Acısı olanlar unutmadı ve bir gün bu ilacın yargılanacağı günü bekliyor.
8+8 adet verilen Favipiravir…
Hani televizyonlarda “Mucize Korona İlacı” olarak tanıtılan, iki yıl boyunca avuç dolusu içirilip daha sonra “İşe yaramadığı ortaya çıktı” denilerek kaldırılan haplar.
Son kullanma tarihi geçse de üzerine yeni tarih etiketleri yapıştırılarak verildiği iddia edilen haplar…

O haplar olmasaydı plandemik bir korku imparatorluğu yaratılabilir miydi ve insanlar koşa koşa ruhsatsız aşılara gider miydi?
Kaldırıldığında yapılan açıklamalar şöyle; “Bu ilacın vücutta birikip de herhangi bir şekilde istenmeyen bir sonuca yol açtığı gösterilmiş değil”.
Diğer açıklamalarda da;
“Ölümlerde etkisi ortaya konulamadı;
Amerika’da yapılan bir araştırmada etkisiz olduğu ortaya konuldu” vs.
İstenmeyen etkiye yol açtığı gösterilmediği veya ölümlerde etkisi ortaya konulamadığına dair açıklamalar manipülatif gibi duruyor. Bu açıklamayı yapanlar “Yan etkiye veya tek bir ölüme neden olmadığı ispatlandı” demektense “gösterilmedi, ortaya konulamadı” demeyi tercih ediyor. “Yan etkiye yol açtığı gösterilmiş değil” açıklaması, “yan etkiye yol açmadığı da gösterilmiş değil” anlamına gelebilir. Beyan eden açıklamayı bu şekilde yaparak hiçbir sonuç için zan altında kalmaz. Ya Amerika’da yapıldığı söylenen yan etki araştırmaları, ülkemizde verilen yüksek dozaj icin mi yapıldı? Zira 16 adet Favipiravir yutturulan sadece biziz. Prospektüsünde ciddi yan etki olarak “Akciğer tutulumu” yazılı olan bu ilaç, akciğer tutulumu olan hastalara ilk gün 16 adet, diğer günler 6’şar adet verildi. 

Düşünün ki kanser hastalarına kanser yapabilen ilaçlar verilsin, hem de yüksek dozda. Hadi diyelim, kimseye yan etkisi olmadı. Güvensiz test kitleri ile saptanabilen, çok ölümcül olduğu söylenen hastalık için etkisiz bir tedavi uygulamakla hastaya yine zarar verilmiş olunmaz mıydı? Op. Dr. Abdulkadir Geylani Şahan, o dönem 3500 korona hastası tedavi ettiğini, hiçbiri için bu ilaçları kullanmadığını, kişiye özel geleneksel tedavi yöntemleri uygulatarak her hastasını iyileştirdiğini açıklıyordu. Prof. Dr. Serhat Fındık ile Uzm. Dr. Orhan Kara, tedavi edilebilir bir hastalığın yanlış tedaviler ile krize dönüştürüldüğünden bahsediyordu. Eğer güvensiz testler kullanılmayıp hekimlerimiz de kendi deneyimlerine dayanarak geleneksel tedavileri uygulamaları için bırakılsa idi, bu süreç bir salgına dönüşür müydü? 

Bazıları bu sebeplerle doğal olarak gelişmiş “pandemi” yerine planlı bir pandemiyi çağrıştıran “plandemi” sözcüğünü tercih ediyor. Öyle ise plandemiyi inşa eden kolonlar, korona ilaçları ile test kitleri olurdu. Dünyada favipiravir kullanan birkaç ülkeden biri olsak da diğer ülkelerde remdesivir gibi ilaçlar kullanıldı ve ne tesadüf ki onlar da daha sonradan etkisiz bulunarak kaldırıldı…

Favipiravir zamanında, kovid hastalığın uzayan zararı anlamına gelen “long covid” (uzamış kovid) 7 ila 10. günden itibaren etkili olmaya başlıyordu. Favipiravir tedavilerinin uygulandığı dönem hastalık, 10. günden sonra vücutta bütün organlara saldırıya geçebiliyordu. Favipiravirin kaldırılmasından ve toplu aşılamadan sonra ise long covidin süresi de uzadı. Artık kovid hastalığının zararları aylar ve hatta yıllar sonra çıkabiliyor. Hani deli saçması bir fikir yürütsek, long covidin o zamanlar favipiravir yan etkilerine, şimdi de kovid aşılarının yan etkilerine kılıf bir icat mı olduğu sorulabilir. Allah’tan aklı başında insanlarız da, böyle saçma sorular sormuyoruz…

Uzm. Dr. Orhan Kara, yerel bir basına verdiği demeçte şöyle diyordu; “Favipiravirin yan etkilerini biz hastalık zannettik”. Hani bırakın long kovidi, normal kovid semptomlarının dahi bu ilaçlardan sonra görüldüğünü söylüyor. İlacın prospektüsü de öyle demiyor muydu? Yani gribe yakalanmış bir hastada o testler pozitif verdi ise, bu ilaçlardan sonra zaten kovid semptomlarına tutulacağını anlıyoruz bu açıklama ile. “Grip hastasında veya başka bir hastalıkta test kitleri neden pozitif versin?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Tazmanya Cumhurbaşkanı John Magufuli kuşlardan, keçilerden ve hatta meyvelerden numune alıp teste soktuklarını ve testlerin pozitif verdiğini söylüyordu. Birkaç ay sonra ölüm haberi duyuruldu. Hayatta iken karşı olduğu test kitlerini öldükten sonra uygulamış olmalılar ki vefat sebebini de korona diye açıkladılar…

Favipiravir kaldırıldıktan sonra Sabah Gazetesi Yazarı Haşmet Babaoğlu; “Tedavi protokollerindeki ilaçların insan hayatına mal olduğu tartışılmaz bir nitelik kazanıyor. İtiraz eden insanlara kör cahiller diye saldıranların savundukları tedavi hakkında fena halde cahil olduklarını herkes görüyor” diye yazıyordu. Anneme evinde verdirtmediğim ama hastanede “çok büyük hata” denilerek 70 adet verilen favipiravir için akrabalar beni ve babamı cahillikle, kaldırılan tedavinin hastanede uygulandığı annemin vefatından sonra da ölümüne sebep olmak ile bile suçladı. Yanlış duymadınız! Kaldırılan haplardan yoğun bakımda 70 adet verildi!

Uzm. Dr. Orhan Kara; “İnsanlar Covid-19’un basit bir hastalık olduğunu, tanı ve tedavisinin yanlış yapılması sebebiyle ölümlerin bu kadar fazla olduğunu öğrendiklerinde ilk önce nereye tükürürler dersiniz?” 

Tükürülecek çok surat varken önce yargıdan adım beklemek gerek. İstanbul’dan Çiğdem Hanım hastaneye sapasağlam giden, ardından cenazesini aldığı rahmetli annesi için yargı sürecini başlattı. Dava devam ediyor…

Daha entübasyon konusuna girmedik! Saturasyonu 80 altına düşenler, pandemi döneminde entübe edildi. Pandeminin bittiği ilan edildikten sonra aynı hastaneye götürdüğümüz eniştemiz saturasyonu 28 iken eve gönderildi. Birkaç gün sonra pıhtı atmasından dolayı vefat etti…

Entübasyon için gerekli saturasyon seviyesini pandemi politikaları mı belirledi?

New York Health + Hospitals/Lincoln’de acil tıp doktoru Nicholas Caputo, kendisinin ve diğer doktorların 2020 Mart ayı başlarında bilmesini istediği en önemli dersin entübasyona çok hızlı geçmemek olduğunu söylüyordu. Op. Dr. Bilgehan Bilge ise Twitter hesabından şu soruyu soruyordu; “Erken entübasyon ile kaç insan öldü?
Hidroksiklorokin ile kaç insan öldü?
Favipravir ile kaç insan öldü?
Denetimsiz hastane enfeksiyonu ile kaç insan öldü?
Aşı ile kaç insan öldü?
Cevap Sağlık Bakanlığı’nda.”

Dünyada yan etkilerinden dolayı davaların açılıp tazminatların ödenmeye başlandığı kovid aşıları kadar gündem olmasa da, insanları kovid aşılarına sürükleyecek ve plandemiyi inşa edecek kadar ciddi bir konu idi; kovid ilaçları, testleri ve tedavileri. “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedikleri sürecin başlangıç noktası oldular…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>