Haberde Bursa

GamersHub Türkiye başvuruları 19 Şubat’ta son

17.02.2021

GamersHub Türkiye Oyun Girişimcilik Akademisi’ne yoğun ilgi Türkiye’nin mobil oyun ekosistemine katılım için başvurular 19 Şubat’ta sona erecek

Türkiye’nin öncü alışveriş platformu n11.com, Güney Kore’nin en büyük oyun geliştiricisi Netmarble’ın Türkiye ofisi Netmarble Turkey ve Doğuş Teknoloji iş birliği ile başlatılan Türkiye’nin mobil oyun ekosistemi projesi GamersHub Türkiye yoğun ilgiyle karşılandı. Oyun Girişimcilik Akademisi ve Hızlandırma Programı çerçevesinde güçlü partnerlerle yola çıkmaya hazırlanan projeye katılmak isteyen genç yetenekler ve kurumlar 19 Şubat 2021 tarihine kadar programa başvurabilecek.

Dünyanın yanı sıra Türkiye’de de hızla yükselen mobil oyun konusunda yeni başarı hikayeleri çıkarmak ve sektör gelişimine altyapıdan destek vermek için Netmarble Turkey, n11.com ve Doğuş Teknoloji’nin güçlerini birleştirdiği Gamershub Türkiye projesine yoğun ilgi gösteriliyor. 19 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruları açık olacak Türkiye’nin oyun sektöründe daha fazla söz sahibi olması için gün sayan mobil oyun ekosistemi programına, şimdiye kadar 100’e yakın proje başvurusu alındı. Üniversite öğrencilerinden profesyonellere kadar birçok bireysel başvurunun yanında yüksek oranda takım başvurusunun da yapıldığı GamersHub Türkiye’de, mentörlük eğitimi dijital ortamda 4 ana başlık altında toplandı.

Oyun fikir üretiminde gençlere eğilimin tespiti, oyunlara özel trend raporları, araştırmalara erişim ve ilgili eğitimler Netmarble Turkey tarafından verilecek. Gençler aynı zamanda alanında uzman eğitmenler tarafından oyun tasarımı, UI tasarım, 2D, 3D, interaktif tasarım, animasyon ve efekt tasarım eğitimi de alacak.

Oyunun geliştirme safhasında ise Doğuş Teknoloji ile Netmarble eğitmenleri katılımcılara proje yönetimi, oyun geliştirme, kaynak yönetimi, SDK entegrasyonları ve stüdyoları destekleyen diğer yazılımlar hakkında eğitim düzenleyecek.

10 hafta sürecek eğitim kapsamında ise n11.com ve Netmarble Turkey eğitmenleri yeni kullanıcı kazanımı, kampanya yönetimi, uygulama içi satın alma ve reklam, marka değerinin artırılması ve oyun tasarımı konusunda gençleri eğitecek. Eğitim programına üniversitelerin ekonomi, istatistik, mühendislik, psikoloji, organizasyonel davranış, davranış bilimi, görsel tasarım, oyun tasarımı gibi bölümlerinde okuyan öğrenciler ya da mezunlar başvurabilecek.

Amazon Web Services (AWS) İLE GÜÇLÜ OYUNLAR İNŞA EDİLECEK

GamersHub Türkiye projesinde AWS iş birliğinde AWS Game Tech’in eğitim, iş, teknik rehberliği ve uzmanlığından yararlanıp AWS hizmetleri ve teknolojisine erişim sağlanabilecek. 175’ten fazla hizmetin yer aldığı AWS hizmetleri 13 yıldır kullanılıyor. AWS ile oyun stüdyoları daha hızlı inşa ediliyor ve akıllı çalışmalar hayata geçiriliyor. Mentörlük programı katılımcıları dünyanın en büyük oyun şirketlerinin yüzde 90’ıyla beraber AWS’yi kullanacak, AWS Game Tech takımıyla beraber çalışacak, Epic Games, Supercell ve Rovio gibi şirketlerin çalışma tecrübelerinden yararlanacak.

AKADEMİK EĞİTİMLER BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDEN

Türkiye’de özellikle hyper casual ve casual oyun kategorisinde yeni başarı hikayesi çıkarmak için ilk duyurusu Aralık 2020’nin sonunda gerçekleştirilen projeye kısa sürede güçlü destek geldi. Bahçeşehir Üniversitesi, AWS ve Codeo, GamersHub Türkiye’de güçlü bir şekilde yer alacağını duyurdu.

Türk oyun sektörü ve oyun geliştirmek isteyen girişimciler için bir eğitim ve iletişim platformu olmayı amaçlayan Bahçeşehir Üniversitesi, bu alanda BUG Oyun Laboratuvarı’nı duyurmuştu. Üniversite, gerçekleştirilen iş birliği kapsamında İletişim Fakültesi’nin öğretim üyeleri tarafından oyun ve seviye tasarımı ile oyun psikolojisi konularında dersler ve workshoplar düzenleyecek.

YAZILIM DANIŞMANLIĞINDA CODEO

GamersHub Türkiye’nin diğer iş ortağı ise CODEO oldu. Autodesk ISV ve Akademik Partneri, Unity Gold Bayisi ve Türkiye’deki tek Yetkili Eğitim Merkezi olan Codeo, Unity Sertifikalı Eğitmenleri ile verdiği eğitimler ve sunduğu yazılım danışmanlıkları ile Türkiye’deki oyun ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Voodoo.io, Pixel Federation gibi güçlü hypercasual oyun üreticileriyle çalışan CODEO, paydaşlarının zamanlarını çok daha etkili kullanabilmesini sağlamak için üçüncü parti yazılımlar üretiyor. Kurumun geliştirdiği çözümler 3 kıtada kullanılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>