Haberde Bursa

GTR MÜZİK: GÖRKEM BAHAROĞLU’ndan iki şarkılık maxi single ‘Hoş Geldin”

17.10.2024
3

GÖRKEM BAHAROĞLU’NDAN İKİ ŞARKILIK MAXİ SİNGLE

“HOŞ GELDİN”

Bugüne kadar jazz, blues ve soul tarzlarda müzik projelerinde vokalist ve gitarist olarak yer aldıktan sonra bu yolculuğumda biriktirdiği şarkıları, albümlerle paylaşmaya karar veren Görkem Baharoğlu, iki şarkılık maxi single’ı “Hoş Geldin’ GTR Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda 18 Ekim Cuma günü yayına girdi.

Hibrit bir soundu olan şarkılar R&B ve pop müzik tınıları taşıyor. Akustik enstrümanlarla birlikte bu sound daha güçlü ve organik bir seviyeye evrilirken, şarkılarda ilk defa brass section kullanarak alt yapıyı sound anlamında genişleterek, armonik olarak da elektrik piano ve gitar enstrümanlarıyla aynı genişleme hissi korundu.

Şarkı sözlerini eşi Elif Ece Er’in yazdığı Hoş geldin, Görkem Baharoğlu’nun hayatında olan belirli dönemleri anlatıyor. Kimi zaman mutlu, huzurlu ve umut dolu, kimi zaman da hayal kırıklıkları yaşayan, kendine ve hayata olan inancını sorgulayan bir karakteri analiz ediyor. İçinde var olduğu armoniler eşliğinde her parçada hayatın ayrı bir köşesine saklanan duygulara ulaşıyor.

Görkem Baharoğlu; bestelerinde, dinleyicilere R&B’den Pop Akustik’e uzanan bir müzikal sound sunuyor. Şarkılarında yarattığı sıcakkanlı tınılar “Analog” tarzı günümüzde yeniden tanımlıyor. Dünya müziği sınırlarından arınarak eklektik bir dokunuş ve lokalize bir lezzette yeniden deşifre ediliyor. Albümde yer alan tüm vokaller, gitarlar, saksafon, davul, tuşlu çalgılar, aranje, edit ve mix gibi alanlar Görkem Baharoğlu’na ait. Kayıtlarda bas gitarda Caner Üstündağ , trombonda Hakan Çimenot , trompette Sercan Kerpiççiler eşlik ediyor.  Albümün mastering kısmını Feryin Kaya gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>