Hindistan merkezli teknoloji dergisinden dikkat çeken araştırma
Hindistan merkezli teknoloji dergisi Analytics Insight, siber güvenlikle ilgili dikkat çeken bir araştırma yayınladı.
“2022’de dikkate alınması gereken ilk 10 siber güvenlik trendi” başlığıyla yayınlanan araştırma, siber güvenliğe ihtiyacın hızlı bir şekilde artacağını ve birçok sektörün ihtiyaç duyacağını vurguluyor.
Siber saldırıların modern teknolojilerin evrimi ve hızlı dijitalleşmeyle beraber arttığı belirtilen araştırmada , “Siber suçlular kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir ve ifşa edebilir ve hatta gizli bilgileri ifşa ederek tüm ticari faaliyetlerinizi kapatabilir. Facebook, Dominos, Microsoft ve daha pek çoğu bu tür siber saldırıların kurbanlarıdır” denildi.
Koronavirüsle birlikte şirketlerin uzaktan çalışmaya başladığına ve buna bağlı olarak siber güvenliğe ihtiyacın artacağı ifade edildi. Araştırmada, “Pandemi başladığından beri şirketler uzaktan çalışmaya geçerken, kötü niyetli saldırılara karşı daha savunmasız hale geldiler. Bu tür saldırıların üstesinden gelmek için siber güvenlikte ortaya çıkan eğilimleri yakından izlemelisiniz” uyarısında bulunuldu.
Siber güvenlik füzelerden daha etkili olacak
Teknoloji şirketleriyle ilgili önemli öngörülerde bulunan Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, siber güvenliğin en gelişmiş silahlardan bile üstün olabileceğine dikkat çekti.
Tavukçuoğlu, Twitter’da yaptığı paylaşımda şunu yazdı: “Önümüzdeki yıllarda siber güvenlik bugünkü savunma füzelerinden, en gelişmiş uçaklardan bile daha etkin bir savunma mekanizması olacaktır. Özellikle 5G devreye girdiğinde bu kaçınılmaz olarak gerçekleşecektir.”
2022 siber güvenlik trendleri
Araştırmanın sonucunu yayınlayan Analytics Insight, 2022 için en iyi siber güvenlik trendlerini şu şekilde sıraladı:
1. Kullanıcı Bilinci
2. Coğrafi Hedefli Kimlik Avı Tehditleri
3. Sağlık Sektörlerine Yönelik Saldırılar
4. Makine Öğrenimi
5. Bulut Güvenliği
6. GDPR Uyumluluğu
7. Finansal Hizmetler Siber Saldırıları
8. Yüksek Öğrenime Yönelik Tehditler
9. IoT’nin Güvenlik Açığı
10. Saldırı Vektörleri Olarak Mobil Cihazlar