Haberde Bursa

İzocam, tüm tesislerini WCM Modeli ile dünya standartlarına taşıdı!

18.10.2024
2

Türkiye’ninöncü yalıtım üreticisi İzocam, Haziran ayında Eskişehir Tesisi’ndekibelgelendirme süreçlerini de tamamlayarak WCM Modelini tüm tesislerindeuygulamaya başladı. Böylece üretim süreçlerini dünya standartlarına taşıyanfirma, operasyonel mükemmellik hedeflerine ulaştı.

Türkiye’ninöncü yalıtım üreticisi İzocam, Haziran ayında Eskişehir Tesisi’ndekibelgelendirme süreçlerini de tamamlayarak WCM (World Class Manufacturing –Dünya Sınıfında Üretim) Modelini tüm tesislerinde uygulamaya başladı. Böylece operasyonelmükemmellik hedeflerine ulaşan firma, tesislerindeki üretim süreçlerini dünyastandartlarına taşıdı.

2022yılı itibariyle WCM vizyonunu başlatan İzocam, ilk olarak 2023 yılının ilkyarısında XPS, EPS ve Sandviç Panel üretimini gerçekleştirdiği Gebkim Tesisinde,Kasım ayı itibariyle ise Camyünü ve Taşyünü Tesisleri’nde yapılan denetimleribaşarıyla geçerek üç tesisine de temel seviye rozeti almaya hak kazandı. İzocam, 2024 yılının Haziran ayında ise EskişehirTesisi’ndeki belgelendirme süreçlerini tamamlayarak tüm tesislerini bu modeledahil etti.

Öncüfirma İzocam, WCM metodolojisi ile yürüttüğü üretim sistemi projelendirmeleri süresinceyalıtım sektörüne örnek olan pek çok önemli başarıya da imza attı. Bu kapsamda;iş ve çevre kazalarını sıfır noktasına getiren şirkette, enerji tüketimidüşürülürken, sürdürülebilirlik projeleri kapsamındaki CO2 salımı, su tüketimive atıklar da azaltıldı. Bunlarla birlikte ürün kalitesi ve üretimde verimlilikartırıldı. Ayrıca müşteri memnuniyetini yükseltenşirket, çalışan memnuniyetini ise düzenli olarak takip ederek, sürekliiyileşmesini sağladı.

WCMmodeli sayesinde, yüksek ve yoğun rekabet ortamının getirdiği maliyet baskısınarağmen, iş güvenliği, çevre güvenliği, yüksek ürün kalitesi, sürdürülebilirlik,yönetmelik ve standartlara tam uyumlu biçimde üretimler gerçekleştiren İzocam, yalıtımpazarındaki öncü pozisyonunu büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

WCMnedir?

WCM,Dünya Sınıfında Üretim Sistemi olarak bilinen bir iyileştirme modelidir. Bumodel organizasyon içindeki tüm süreçlerin performansını artırmak ve dünyastandartlarında bir üretim kalitesi sağlamak için tasarlanmıştır. WCM, hedeflerinçalışan herkes tarafından sahiplenilerek, her departman ve pozisyonun katılımve iletişimini artırarak kayıp ve israfların azaltılmasına ve böylece EHS,kalite, maliyet gibi konularda rekabet avantajı sağlanmasına yardımcı olur.Operasyonel mükemmellik kapsamında uygulanan WCM modeli ile “dünyastandartlarında üretim süreçleri oluşturmak”, “çalışma modellerinistandartlaştırmak”, “iş ve çevre kazalarını azaltmak”,”maliyetleri İyileştirmek”, “üretim verimliliğiniartırmak”, “enerji tasarrufu sağlamak”, “kaliteperformansını iyileştirmek”, “çalışanların farkındalığını ve teknikbilgi seviyelerini yükseltmek” ve “müşteri memnuniyetiniartırmak” amaçlanmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>