Haberde Bursa

KALİTELİ UYKU İÇİN ‘İYİ UYKULAR’ EĞİTİMİ BAŞLIYOR

21.03.2022

Uyku kalitesini artırmaya ve yaşam tarzını, beslenmeyi yeniden gözden geçirmeye rehberlik edecek ‘İyi Uykular’ eğitimi 10 Nisan’da başlıyor. Uykuyu tıp, yoga ve ayurveda açısından ele alacak ve dört hafta sürecek eğitim sonucunda katılımcılara Gedik Üniversitesi onaylı sertifika verilecek.

Psikiyatr Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu’nun uykuyu tıp açısından değerlendireceği eğitimde, Dr. Neslihan İskit yoga terapi, Dilşat Yaşar da ayurveda açısından uykuyu ele alacak.

Uykunun sürecini, uyuyamama ya da aşırı uyku, uykuya rağmen enerjinin ertesi gün yeterli olmaması gibi rahatsızlıkların nedenlerinin anlatılacağı eğitimde, daha kaliteli uykunun yöntemlerini, tedavi yaklaşımları üzerinde durulacak. Eğitim kapsamında yaşam tarzı, baharat-bitkilerden alınacak destekler, uyanıkken uykuda olma hali Yoga Nidra’yı, nefes farkındalığı ve meditasyon ile uykuya geçiş ve uykuda kalma sürecini iyileştirme konuşulacak.

Zoom üzerinden gerçekleşecek ‘İyi Uykular’ eğitimi, 10 Nisan. 24 Nisan, 15 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde 10.00-14.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Katılımcılar ders kayıtlarına bir ay süre ile erişebilecek.

EĞİTMENLER HAKKINDA

Dilşat Yaşar

Boğaziçi Üniversitesi  ve European Üniversitesi’nden mütercim tercümanlık ve iş iletişimi, halka ilişkiler lisans mezunu Dilşat Yaşar, yirmi yıldan fazla süredir iletişim ve marka danışmanıdır. Gıdanın şifasını uzun yıllardır araştırmış, yemek yazarlığı yapmakta ve reçete geliştirmedir. Gıdanın sağlığa etkisi 10 yıl önce onu Ayurveda ile buluşturdu. Aradığı soruların yanıtlarını Hindistan kökenli medikal sistem Ayurveda’da bulan Dilşat Yaşar, 5 yıldan uzun süredir 3 bin saat üzerinde Ayurveda alanında eğitim almış ayurvedik sağlık, beslenme danışmanı ve ‘pratitioner’ olmuştur.

2019 yılından bugüne Ayurveda’nın kadim bilgisini eğitimlerle paylaşmaktadır. 2015’ten bugüne Sofra Dergisi’nde yazmaktadır.

Dr. Neslihan İskit

2000 yılında yoga çalışmalarına başlamış olan Dr.Neslihanİskit, yoganın onda yaptığı değişiklikleridiğer insanlarlapaylaşmak için yoga terapialanında eğitimler almıştır. Prof.Dr. Bingür Sönmez ile kalp hastaları içinhazırladıkları“kalp yogası programı” ve “kalparıtma programı”  büyük birilgi ile karşılanmışolup, bu konuda farklı projeçalışmalarısürmektedir. Hastaların çalışmalaraverdiği cevaplaruluslararası kongrelerde tebliğedilmekte ve büyük takdir toplamaktadır.

Dr. Neslihan İskit, Yoga eğitmenliği sertifikasını Hindistan Vivekananda Üniversitesi’nden almıştır. Üniversite de her yıl düzenlenen kongrelere katılmakta ve yıl içinde yaptığı çalışmaları dünyanın çeşitli ülkerinden gelen diğer tamamlayıcı tıp uzmanları ile paylaşmaktadır.   Kalp Yogası ve Kanserli hastalarla Yoga sertifikasını NischalaJoy Devi’nin ( A.B.D’de Dr. Dean Ornish ile yürüttüğü kalphastalıklarındayoga çalışmaları ile tanınan) uluslar arası eğitim verdiği Kripalu Merkezi’nden almıştır.

Dr. Neslihan İskit’in yoga terapi ile ilgili çalışmaları Memorial Hastanesi’nde sürdürmektedir.  Neslihan İskit’in Prof. Dr. Bingür Sönmez ile birlikte hazırladıkları Turkuazkitap tarafından yayınlanan“Kalp Yogası” ve 2008 yılı haziran ayında çıkan “Stres Yogası” kitapları mevcuttur.

Neslihan İskit, “Kalp Yogası”, “Çocuk Yogası” ve “Hamilelik Yogası” “Stressiz bir yaşam için Yoga” ve “Bel ve boyun ağrıları için Yoga” adlı dvd’leri Gala Film tarafından hazırlanmıştır.

Prof.Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu

1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Kendisi mecburi hizmetini tamamladıktan sonra 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında uzmanlık öğrencisi olarak göreve başlamıştır. Uzmanlık eğitimini 1996 yılında tamamlamıştır.  1994-1995 yıllarında Northwestern Üniversitesinde nöropsikoloji ve 1997-1998 yıllarında Harvard Tıp Fakültesi McLean Hastanesinde nöropsikiyatri alanında çalışmıştır. 1999 yılında doçent, 2004 yılında profesör olmuştur. İTF Psikiyatri A.D.’da “Yaşlılık Psikiyatrisi Programı” kuruculuğunu yapmış ve yürütmektedir.  2018-2019 yıllarında aynı anabilim dalının başkanlığı görevini yürütmüştür.

Halen İTF Psikiyatri A.D öğretim görevlisi ve İstanbul Üniversitesi Senatosu üyesidir.

Türkiye Psikiyatri Derneği Yaşlılık Psikiyatrisi çalışma grubu başkanlığını 4 yıl süre ile yapmıştır. Türkiye’nin ilk Alzheimer Gündüz Bakımevi’nin 6 yıl yöneticiliğini yürütmüştür. Türkiye Alzheimer Derneği yönetim kurulu üyesidir (16 yıldır ve 4 yıl süre ile başkanlık)

Uluslararası endekslerde (SCI-E) bulunan Nöropsikiyatri Arşivi Dergisi’nin editörlüğünü 5 yıl boyunca sürdürmüştür

Pek çok bilimsel derginin yayın kurulunda, kongre bilimsel kurullarında görev almakta, medikal alanda danışmanlık yapmakta ve çeşitli üniversitelerde ders vermektedir.

Başlıca ilgi alanları; Yaşlılık psikiyatrisi ve nöropsikiyatridir.

Yurtiçinde, Türkiye Psikiyatri Derneği, Türkiye Alzheimer Derneği) Hisar Vakfı (Yönetim kurulu üyesi) , Epimer ve Türk Nöropsikiyatri Derneği,  yurtdışında ise American Psychiatric Association, International Psychogeriatric Assoc. üyesidir.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>