MÜZİK AKADEMİSİ’NDEN ONLINE TELAFİ EĞİTİMLERİ
Engelli ve dezavantajlı bireyleri topluma kazandırmayı hedefleyen Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulu Müzik Akademisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında verdiği aranın ardından derslerine online ortamda telafi eğitimleriyle yeniden başladı.
Yıldırım Belediyesi’nin, Yıldırım Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde roman, engelli, yetim, yoksul ve kimsesiz bireylere yönelik düzenlediği Müzik Akademisi, sanat ve müzik ile yaşama sarılmasını sağlıyor. Dünyayı sarsan koronavirüs salgını karşısında Mart ayından itibaren alınmaya başlanan tedbirler doğrultusunda yüz yüze ve kalabalık katılımlı eğitimlerine ara vermek zorunda kalan Müzik Akademisi’nde telafi eğitimleri başladı. Eğitimlerini her koşulda yeniden sürdürmek isteyen Müzik Akademisi eğitmenleri, engelli ve dezavantajlı öğrencileriyle online ortamda bulaşarak ilk derslerini gerçekleştirdi. Müzik Akademisi eğitmenleri keman, piyano, gitar, bağlama, ritim, halk oyunları ve koro branşlarında, ilk etapta 216 kursiyer ile eğitimlerini başlatırken, farklı eğitim dönemlerinde toplamda kurs bünyesindeki bin 430 öğrencinin tamamı ile online ortamda buluşarak derslerini gerçekleştirecek.
SEVGİ DOLU YÜREKLER ENGEL TANIMIYOR
Müzik Akademisi’nde dezavantajlı bireylerin aile ortamında aldıkları eğitimler ile sosyalleşerek engellerini aştıklarını, sevgi dolu yürekleri ile yeteneklerini ortaya koyduklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Engelsiz Yaşam Okulu’muz, Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Halk Eğitim Merkezimiz paydaşlığında, dezavantajlı bireylerin sosyalleşmesi, engellerini aşması, hayata tutunması ve dostluklar kurması için aile ortamında meydana getirilen önemli projelerimizden biri. Müzik Akademimizde özellikle zihinsel, bedensel ve görme engelli, otistik ve down sendromlu vatandaşlarımız aldıkları sanat eğitimleri sayesinde hem zihinlerdeki engelleri aşıyor, hem de sevgi dolu yürekleri ile dört elle sarıldıkları eğitimlerde yeteneklerini ortaya koyuyor” dedi.
EĞİTİME ‘ENGEL’ YOK
Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirdikleri birçok çalışmanın yanında online eğitim yöntemini hayata geçirerek Engelsiz Yaşam Okulu Müzik Akademisi kursiyerlerinin eğitimlerine devam etmelerini sağladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Yaşamımızı önemli ölçüde etkileyen, günlük alışkanlıklarımızın değişmesine neden olan koronavirüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda kalabalık ortamların risk teşkil etmesi nedeniyle eğitimlerimize ara verdik. Ancak yaşama müzik ve sanatsal etkinlikler ile sarılan kardeşlerimizin eğitimlerini sürdürmek için online telafi eğitim derslerini hayata geçirdik. Dezavantajlı kardeşlerimizin hayatta hep mutlu olmaları için onlara destek veriyoruz. Biz güçlü toplumu vicdan sahibi olmasıyla, dezavantajlı kesimlere gösterdiği yakınlıkla değerlendiriyoruz. Aldıkları eğitimler ile hazırladıkları konser ve gösterileri, koronavirüs tehdidinin tamamen ortadan kalkacağı döneme ulaştıktan sonra heyecanla bekliyor olacağız” ifadelerini kullandı.