Okul mezuniyet programlarındaki kültür yozlaşması
Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, Bursa’da bir “İmam Hatip Ortaokulu” hakkında bazı haber sitelerinde yer alan haberlerle ilgili olarak, yazılı bir açıklama yaptı. Şanlı açıklamasında; “Bursa’da bir İmam-Hatip Orta Okulunda mezuniyet gecesi adı altında Dansöz oynatıldı” haberi ile ilgili Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığım görüşmede,
Habere konu olan olayın bahsi geçen okulda gerçekleşmediği, aynı bölgede bulunan başka bir ilkokulda gerçekleştiği, söz konusu okulun, okul aile birliği tarafından sadece kadınlara yönelik olarak, ders dışı bir zamanda gerçekleştirildiği ifade edilmiş, etkinlikle ilgili okul yönetimi ve okul aile birliği hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Okul müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmış olup, konu hakkındaki çalışmalar, tüm boyutlarıyla ve hassasiyetle yürütülmektedir denildi.
Okulun adı her ne olursa olsun; İmam- Hatip, kız lisesi, erkek lisesi ya da fen lisesi, mezuniyet aldı altında, milli ve manevi kültürümüze uymayan, bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi asla doğru değildir.
Son günlerde üniversitelerin, liselerin ve hatta ortaokulların mezuniyet programı adı altında, meyhane açılışını andıran bu tarz programlarına şahit oluyoruz. Anadolu kültür ve medeniyetinden fersah fersah uzak, gayri ahlâki içeriklerle doldurulmuş bu tarz etkinlikleri şiddetle kınıyor, evlatlarımızın kadim Anadolu kültürümüzden bilinçli bir şekilde uzaklaştırılmaya çalışıldığını düşünüyoruz.
Avrupa kültürünü özendirme üzerine kurgulanmış bu programlarda, gencecik kızlar dansöz gibi oynatılıyor. Üniversiteler, liseler derken, ortaokul çağına kadar indirilen bu tarz programlarda, On üç, on dört yaşında kızlar otuzlu yaşlardaki kadınlar gibi makyaj yapmış, dekolteli mezuniyet kıyafetleri ile devletin okulunda gayri ahlaki oyunlar sergiler olmuştur.
Resmi ve gayri resmi kurum ve kuruluşlar şov ve gösterişin peşinde… Etkinlik adı altında milli servet yok ediliyor, talan ediliyor…
Kaybedilen milli servetin telafisi mümkündür belki
Ama manevi servetimiz olan Anadolu ahlakı yitirilirse, bir daha telafisi mümkün değildir.
Şu an hem millî hem manevî sermayemiz yok ediliyor. Bu mezuniyet programları olmasa olmaz mı?
Sadece ekonomik kriz yaşamıyoruz. Ahlak krizi de yaşıyoruz.
Tüm idarecilerimizin, velilerimizin ve Devlet yetkililerimizin, bu tarz organizasyonların içeriğiyle ilgili çok daha titiz davranmaları gerektiğini ifade ediyor küçük çatlakların, onarılmadığı taktirde daha büyük tahribatlara yol açacağını kaygı ile gözlemliyoruz.
Sayın Basın Mensupları,
Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; Müslüman Türk gençliğinin milli ve manevi kimliğine uygun, kültüründen, gelenek ve göreneğinden kopmamış bir eğitim sistemiyle yetiştirilmesini istiyoruz. Öğrencilerimize, Batı’nın kokuşmuş kültürünü dayatmak yerine, Anadolu’muzun köklü kültürünü aşılama görevi başta okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize düşmektedir.
Bursa’da meydana gelen gayri ahlaki hadise şayet imam Hatip tabelası olmasaydı belki hiç gündem bile olmayacaktı. İmam-Hatip ortaokulu değilde, bir ilkokul Aile birliğinin kadınlar için düzenlediği programmış diye de tekzip yayımlamalarını kamuoyu beklemektedir.
Son olarak, okulu ne olursa olsun bu gençler bizim gençlerimizdir. Onlara sahip çıkmak, ahlaklı nesil yetiştirmek hepimizin görevidir. Bu olayı da vesile kılarak Türk aile yapısına uymayan her türlü programların okul idaresi ve okul aile birliği tarafından yasaklanmasını bekliyoruz saygılar sunuyorum.