Özer’i bu kitabın derhal toplatılması ve müfredattan çıkarılması konusunda göreve çağırıyorum
Aksakal; “Başta hükümetin başı sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı sayın Mahmut Özer’i bu kitabın derhal toplatılması ve müfredattan çıkarılması konusunda göreve çağırıyorum.”
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, bu yıl okutulmaya başlanan Ortaöğretim 12’inci sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında “Kıbrıs Sorunu ve Kıbrıs Barış Harekâtı” anlatılırken dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in adının geçmemesine yaptığı bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Aksakal açıklamasında;
2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı geçen hafta “yeni bakan” ile birlikte başladı.
Covid-19 pandemisinin her gün yüzlerce canımıza mal olduğu bu süreçte “yüzyüze eğitim” programının başlatılması kararı elbette isabetli olmuştur.
Ancak; yüzyüze eğitimi yaparken, öğrencilerimizin büyük bir yüzsüzlük belgesi ile karşı karşıya bırakılması asla kabul edilemez!
Ortaöğretim’de okutulan “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” ders kitabında yer alan “Kıbrıs Sorunu ve Kıbrıs Barış Harekâtı” anlatılırken dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in’in adını dahi anmayan sözde yazarların, 1994 yılında yaşanan 5 Nisan krizinde dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i “pas geçip” 2001’deki ekonomik krizi ECEVİT’e yıkması yüzsüzlüğün dikalâsıdır!
Akif Çevik, Gül Koç ve Koray Şerbetçi isimli sözde yazarların kaleme aldığı görülen bu kitabın ne Türk İnkılap tarihine, ne de Atatürkçülük fikrine dair en küçük bir katkısı olamaz. Bunlara “yazar” değil, düpedüz “meczup” denilir.
Bülent Ecevit’i karanlık hayallerini gerçekleştirme yolunda akılları sıra malzeme olarak kullanmaya çalışan her kim olursa olsun iyi bilmelidir ki, bu ülkeye gelmiş geçmiş siyasetçilerin içerisinde en dürtüst, en milliyetçi, en vatansever Başbakan Bülent Ecevit’tir!
Başta hükümetin başı sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı sayın Mahmut Özer’i bu kitabın derhal toplatılması ve müfredattan çıkarılması konusunda göreve çağırıyorum.
Bu sözde “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” kitabında; Türkiye’deki ekonomik krizleri hangi mekanizmaların ne gerekçeyle çıkardıkları, bu krizlerde hangi siyasilerin bizzat rol aldığı ve bunlara kol kanat gerdiği, kimin yanındaki bankacıların hortumculuk yaptığı, onların bugün kimlerle kucak kucağa olduğu konularına yer vermeniz, öğrencilerimizin yakın tarihimizde devleti soyanları ve yardım edenleri öğrenmeleri açısından daha isabetli olacaktır.” şeklinde konuştu.