Haberde Bursa

PANDEMİ SÜRECİNE İKTİSAT, FELSEFE VE EDEBİYATLA HARMANLANMIŞ BAKIŞ

03.05.2021

Peki bu hızın arkasında neler var? CV=CV olabiir mi? Bu hayret verici eşitlik bize ne anlatıyor?

Covid -19 ile yeni bir çağ başlamıştır. Her çağ bir nesne bir madde ile adlandırılmıştır. Demir çağı, tunç çağı, silikon çağı gibi. Nesne, meta ve maddeler bize sürekli ispat ederler. Aklınıza her ne geliyorsa diğer madde, nesne ve metalar ile ispat durumundadır. İnsan ilişkileri de eylemleri de tamamen metalar ile bağlıdır. Bu yeni formların, bileşiklerin, yeni ürünlerin, yeni nesnelerin, yeniliklerin ortaya çıkması, insanın “meta üzerinde marifet ortaya çıkarması”ndandır.

Madde marifetlerini çözen ve bu bilgiyi toplamak için interneti, kayıt için de çok çeşitli kayıt nesnelerini kullanan insan, maddeye yeni marifetler, işlevler eklemiş bu sayede yeniden yeni bilgiler ve işler oluşturmuştur. Her yenilik tekrar eden bir farklılık oluşturmuştur ve bu zincir kopmadan hızla büyüyerek devam etmektedir. Yeni bir nesne, meta, başka yenilikleri doğurmaktadır.

Acaba bu hızlanma sebebi ile mi işler karıştı? Çünkü her şey hızlı hareket eder duruma geldi. Hastalıklarda öyle. Çin’den çıkan bir virüs hız sebebiyle tüm dünyaya yayıldı ve kontrolden çıktı.

Peki bu hızın arkasında neler var?

CV=CV olabiir mi?

Kısaca CV dediğimiz özyaşam öykümüz şimdi bir virüsün kısaltılmış baş harfleri ile eşitliği mi yakaladı ya da ifadesini mi?

Şu eşitlik çok hayret vericidir.

Corona Virüsü (CV)= (CV)Özyaşamımız

Global Corona Virüsü(GVC)= (GVC) Global özyaşamımız

Saydakitap yayınevinden yayınlanan “Çin Hapşırığı” hızlı yaşamın dinamik gücünün moda olduğu gibi modanın insanları, doğal bir şekilde neden ve nasıl etkilediğini ve bizi hangi limana vardırdığını, etkilemenin artık moda haline gelerek vizyona oturanlara dikkat edilmesi gerektiğini anlatıyor.

Arka Kapak Yazısı

Okurken zamanın su gibi akıp gittiği bu kitapta, Erhan Arda, dünya sisteminin dünü ve bugününe hakîm kavramların felsefi boyutlarını ele almış ve gelecekteki dünyanın şekillenişinin “Çin Hapşırığıüzerinden olacağını çok başarılı bir şekilde analiz etmiş. Kitabı okumaya başladığınızda, sonunu görmeden elinizden bırakamayacaksınız.

Prof. Dr. Ömer Göksel İŞYAR Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler

Yazar Hakkında; 1965 doğumlu, evli ve bir çocuk babasıdır. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezundur. Kumabaraka Yazarlık Atölyesi kurucusu olarak ‘Yazarlık Kursları’ eğitmenliği ve yazar koçluğu, yayınevi işletmesi görevlerini üstlenmiştir.

Ağırlıklı akademik yayınlar üzerine çalışmıştır. Bugüne kadar ekonomi alanında kırkdan fazla eser yayınlanmıştır. Bir kısmı ise ders kitabı olarak çeşitli üniversitelerde okutulmaktadır.

Çin Hapşırığı adlı eseri ‘Güncel Araştırma’ alanında yayınladığı ilk eseridir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>