“Parkımızı geri istiyoruz”
Kükürtlü Mahalle sakinleri Osmangazi Belediyesi tarafından sökülüp imara açılan Nasrettin Hoca Parkı için “parkımızı geri istiyoruz” diyerek açıklama yaptı.
Nasrettin Hoca Çocuk Parkı ve afet toplanma alanı olarak kullanılan yer Osmangazi Belediyesi tarafından yenileceğini söylenerek parkı söküp imara açıldı. Parkın imara açılmasına mahalleli tepki gösterdi.
Kükürtlü Mahalle sakini Tuncay Çemrem, “Kükürtlü Mahalle sakini olan Mustafa Olanlı tarafından 1983 yılında yeşil alanı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağış yapmış ve Nasrettin Hoca Parkı olarak hizmete girmiştir. Bu park yapılırken büyük bir emek verdik. 15 Aralık’ta Osmangazi Belediyesi parkı söktü. Bütün mahalle sakinleri olarak parkın tekrar kazanılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için nefes alması gerekiyor. Parkın yenilenmesini istiyoruz. Asla bina yapılmasını istemiyoruz.” açıklamasında bulundu.
DOĞADER üyesi Murat Demir, “Nasrettin Hoca fıkralarında olduğu gibi komik olmayan, acı, ders niteliğinde bir hikayesi var buranın. Mahalle halkının nefes aldığı, çocuklarının oyun oynadığı, evcil hayvanlarını gezdirdiği bir park alanı ama günümüzde Osmangazi Belediyesi, onarıyoruz, yeniliyoruz adı altında park alanını söküp, mahalleliden gizli bir şekilde parktaki oyuncakları söküp bazı ağaçları kesti. Mahalle halkı oyuncakları neden söküyorsunuz diye sorduğunda belediye yetkilileri parkı yenilediklerini söylüyor ancak sonradan öğreniliyor ki, Osmangazi Belediyesi park alanını bir müteahhite vermiş ve bina yapılacakmış. Şimdi soruyoruz: “Küresel iklim krizini, sususluğu konuştuğumuz bir dönemde yeşil alanlarımızı, park alanlarımızı binalara, betonlara boğarsak biz iklim krizinin, kuraklığın önüne nasıl geçeceğiz?” dedi.
Belediye’nin sorumluluğu ve görevlerinden birinin bina değil park yapması olduğunu söyleyen Demir, “Belediye var olan parkı yıkıp bina yapmak değil, tam tersine burada ki bina stoğunu azaltıp yeni parklar yapmaktır. Tabelada depremde acil toplanma alanı yazıyor. E-Devlet üzerinden bile bakıldığında burası depremde toplanma alanı olarak görünüyor. Depremde toplanma alanı olan yere bina dikerseniz, bu mahalleli yarın öbür gün beklenen deprem yaşandığında nerede toplanacak? Nerede çadır kuracak? Nerede yaşantısını idame ettirecek? Belediyelerin görevleri sosyal donatı alanlarını, yeşil alanları arttırmak, nefes alacak alanlar yaratmaktır mahallelere. Müteahitlere peşkeş çekip, binalar dikmek değildir. Mahalleleri betona boğmak değildir. Belediyelin görevi park yapmaktır, yeşil alan yapmaktır. Mahallelinin rahat edeceği sosyal alanlar yaratmaktır. Buradan Osmangazi Belediyesi’ne sesleniyoruz, lütfen bu alanı tekrar park haline getirin, hatta bu mahalleye yeni park alanları yaratın. Çünkü Bursa’mızda ve bu mahallemizde kişi başına düşen yeşil alan çok küçük orandadır, yok kadardır. Doğa-der olarak hukuksal olarak gerekli adamları atacağız, suç duyurusunda bulunacağız, takipçisi olacağız. Park kalması için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.