Şehrin silüetini bozacak ve yoğunluğu artıracak yapılara izin vermeyeceğiz!
Bursa Yıldırım’da yaşamı değiştirecek Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili detayları Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz paylaştı. Başkan Yılmaz, “Temmuz ayından itibaren inşaa faaliyetlere başlamış olacağız. 2022’de Mevlana Mahallesi’nin bitmesini ve hemşehrilerimizin taşınmasını ümit ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com
Yıldırım Belediyesi, Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi‘yle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Zemin üzerine 7 kat olarak planlanan projenin birincisinde 644 konut, planlaması yapılan ve görüşmelerin devam ettiği ikincisinde ise 600 konut yer alacak.
”SOSYAL YAŞAM KONFORUNUN YÜKSELTİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Göreve geldiği 2019 yılında, ilçenin öncelikli sorununu imar olarak belirleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘‘Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte bu ilk buluşmamız. Maskenin gölgesinde pek birbirimizi göremiyorduk. Bu kentsel dönüşüm projesi, aşama aşama ilerlediğimiz bir proje. Burası Yıldırım’ın çevre yolundan giriş güzergahını kapsıyor. Bursa bilhassa Yıldırım ilçemiz, şehrin sanayileşmesiyle çarpık kentleşmeyi getiren bölgedir. Geçmiş dönemlerde işsizlik kaygısıyla Anadolu’dan ve coğrafyamızın diğer bölgelerinden gelen vatandaşlar buraya yerleşip, gecekondular üretti. 2000’li yıllardan sonra şehir hayatı yerine oturdu. Bununla beraber Türkiye’de dönüşüm konuşulmaya başlandı. Bu hem bizim hem de hayat standartımızın şehre uyumun arttığının göstergesidir. Burada bizden önceki dönemlerde bir takım adımlar atıldı. Yıldırım‘ın dönüşümden önce imarla ilgili gündemi vardı. Bir yandan imar sürecini yönetirken, bir yandan da dönüşüm örneği sergiledik. Buradaki imar planları önceki dönemde de gerçekleşmedi. 1986 yılından beri imar planları yapılıyor fakat bu planlar hep bozulmuş. Biz kendi dönemimizde çok büyük bir imar projesi yapacağız. Yapılan değişikliklerle planın bütünlüğü bozulmayacak. Hayat devam ediyor. Bizler uzun vadeli işler yaparken şehrin gelişimine de katkı sunmamız gerekiyor. Sosyal yaşam konforunun yükseltilmesini önemsiyoruz. Bu projeler sadece Yıldırım’ın değil, bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi’nin bütçeleriyle yürütülüyor. Pandemi süreci mesire alanlarının, kent parklarının ve millet bahçelerinin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Gökdere Millet Bahçesi’de bakanlığımızın ilçemize kazandırdığı yerlerden biri. Yıldırım’ın büyük bir kültür merkezine ihtiyacı var. Barış Manço Kültür Merkezi’ni bu ihtiyaç doğrultusunda dönüştüreceğiz. Bizler şehrin silüetini bozacak ve yoğunluğu artıracak şeylere izin vermeyiz” dedi.
”2022’DE MEVLANA MAHALLESİ’NİN BİTMESİNİ VE HEMŞEHRİLERİMİZİN TAŞINMASINI ÜMİT EDİYORUZ”
Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi‘yle ilgili yeni bir sosyal donatım, yeni bir kültürel yaşam oluşturduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, ”Değirmenönü’nde tapu dağıtma çalışmalarına başladık, Karapınar Mahallesi’nde ise tapulanma çalışmaları sürüyor. Böylelikle Değirmenönü ve Karapınar Mahalleleri özel sektörün desteğiyle yeni bir Yıldırım’ın gelişen yüzü oluyor. Burası bir şehirleşme faaliyetidir. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yoğun emek ve çaba sonrası önce yüzde 80 geri dönüş aldık. Bizim hedefimiz tam onay almaktı ve ikna edemediğimiz bazı vatandaşları da yeni kuşaklar sayesinde ikna ettik. Bu çalışmalar doğrultusunda vatandaşlarımızla yüzde 100’lük uzlaşmaya vararak hedefimize ulaştık. Projemiz toplamda 1244 konuttan oluşuyor. Birinci etapta 644, ikinci etapta ise 600 konut bulunuyor. Bölgenin ihalesi ise TOKİ tarafından yapıldı. Temmuz ayından itibaren inşaa faaliyetlere başlamış olacağız. 2022’de Mevlana Mahallesi’nin bitmesini ve hemşehrilerimizin taşınmasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.