Haberde Bursa

TAYSAD, Bu Yılki Yetenek Yönetimi Konferansı’nda Yapay Zekâ Çağında Kültür Oluşturmanın Yol Haritasını Masaya Yatırdı!

16.10.2024

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) ev sahipliğinde bu yıl 7.’si düzenlenen Yetenek Yönetimi Konferansı’nda, “Yapay Zekâ Çağında Kültür Oluşturmak” teması masaya yatırıldı. Yapay zekânın işe alım süreçlerinde etkin kullanımından yetenek kazanımına, insan ve kültürün dönüşümünden kuşak çatışmalarına kadar çok sayıda önemli konunun gündeme geldiği konferans, TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konak’ın konuşmasıyla başladı. Firma sahipleri, üst düzey yöneticiler, İK yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı konferansta, sektör liderleri “Global İş Dünyasında Başarının Yolu”, “İşe Alım Süreçlerinde Yapay Zekânın Etkin Kullanımı”, “Yapay Zekâ Çağında Yetenek Kazanımı” ve “İnsan ve Kültürün Çevik Dönüşümü” başlıklı sunumlar öne çıktı. Panel bölümü “Kuşaklar Arası Düello” konusuyla dikkat çekerken konferansın kapanışı “1 veya 0, İşte Bütün Mesele Bu: Yakın Gelecekte Yapay Zekâ ile İnsanın İş Arkadaşlığı Üzerine Bir Hikâye” isimli ilgi çekici piyesle gerçekleştirildi.

Değişen dünyada performans yönetimindeki yeni yaklaşımları ve farklı örnekleri ortaya koymak amacıyla düzenlenen Yetenek Yönetimi Konferansı, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bu yıl yedincisi düzenlenen ve ana teması “Yapay Zekâ Çağında Kültür Oluşturmak” olarak belirlenen konferansta yapay zekânın işe alım süreçlerinde etkin kullanımından yetenek kazanımına, insan ve kültürün dönüşümünden kuşak çatışmalarına kadar çok sayıda önemli konu gündeme geldi. Gümüş sponsorluğunu Vinter, bronz sponsorluğunu ise Heltia ve F4e, stand sponsorluğunu Memotive ve Mubiko’nun üstlendiği konferansın açılışını TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konak gerçekleştirdi. TAYSAD üyelerinin ve sektör temsilcilerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşen konferans, Kuika, System Optima, System Capital Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv’in “Global İş Dünyasında Başarının Yolu” başlıklı sunumuyla devam etti. Ardından Hiringcycle.ai CEO’su Ahu Bade Özkan, “İşe Alım Süreçlerinde Yapay Zekânın Etkin Kullanımı” başlığıyla katılımcılara hitap etti.

Sektör liderleri güncel konularda sunumlar gerçekleştirdi!

Öğleden önceki son oturum, “Kuşaklar Arası Düello” isimli panel oldu. Moderatörlüğünü AISIN Türkiye Başkanı Murat Ayabakan’ın üstlendiği programın panelistleri ise Edenred Pazarlama CMO’su Zeynep Ege Dura, IFS Kıdemli Hesap Yöneticisi Serkan Fatih Küçük ve Creatiful’un Kurucu Ortağı Atakan Demir oldu. Konferansın ikinci bölümü Norm Digital’in Yazılım ve Yapay Zekâ Teknolojileri Direktörü ve CTO’su Prof. Dr. DenizKılınç’ın “Yapay Zekâ Çağında Yetenek Kazanımı” isimli sunumuyla başladı. Konferans, Türk Traktör’ün İnsan, Kültür ve Dönüşüm İş Lideri Ceren Ertem Çimen’in “İnsan ve Kültürün Çevik Dönüşümü” isimli sunumuyla devam etti. Programın son bölümünde “Sürdürülebilir Kültür” isimli sunumuyla Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür Yardımcısı (Finans ve İdari İşler) Murat Bülbül katılımcılara hitap etti. Konferans, Piyesahne Kurumsal’dan Selim Yener ve Edib Çakır’ın “1 veya 0, İşte Bütün Mesele Bu: Yakın Gelecekte Yapay Zekâ ile İnsanın İş Arkadaşlığı Üzerine Bir Hikâye” isimli piyesi ve TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konak’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

TAYSAD Hakkında

Türk otomotiv tedarik sanayinin tek ve en yetkin temsilcisi konumundaki Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği TAYSAD, 1978 yılında 14 girişimci tarafından kuruldu. “Tasarım, Teknoloji, Tedarik gücü ile dünyada ilk 10” vizyonuyla faaliyetlerine yön veren TAYSAD, otomotiv tedarik sanayi firmalarından oluşan 535 üyesi ile, 27 milyar dolarlık iş hacmi, 14 milyar doları aşkın ihracat ve 230 binin üzerindeki istihdam ve 220 adet Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ile ülke ekonomisine değer katmaktadır. 114 üyesinin 55 ülkede 300’den fazla tesis yatırımı bulunan TAYSAD, Avrupa Otomotiv Tedarik Sanayicileri Derneği CLEPA’nın üyesi olup, ISO 9001:2015 ve ISO 27001:2013 sertifikalarına sahiptir. www.taysad.org.tr

Sosyal Medya:

LinkedIn, Instagram, Twitter, Facebook ve Youtube: taysadturkey 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>