Teknolojik gücünü Ar-Ge yatırımından alıyor
Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında dünya lideri olan Schunk, sektörünün gelecek teknolojilerini belirlemek adına Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veriyor. Çalışmalarında kullanıcılarının tüm prosesleri verimli, şeffaf ve ekonomik bir şekilde planlanması için teknolojiler geliştirmeye odaklanan Schunk, bu sayede teknoloji alanında üstlendiği öncü rolünü artan bir ivmeyle devam ettirmeyi hedefliyor. Otomotiv ana ve yan sanayisi başta olmak üzere havacılık, savunma sanayi, elektronik, plastik gibi çok sayıda sektöre çözüm sunacak ileri teknolojiler geliştiren Schunk’un yeni dönem Ar-Ge ajandasında ise robotlarla entegre olarak çalışabilen elektrikli ürünler, enerji tüketmeyen tutucu sistemler ve IoT tabanlı ürünler yer alıyor.
75 yılı aşkın süredir otomasyon ve talaşlı imalat ürünlerindeki başarısını Ar-Ge ve inovasyona verdiği değer sayesinde elde eden Schunk, bugün alanında öncü global bir şirket olarak yol alıyor. Müşterilerine yüksek fayda sağlayacak yeni ürünler ortaya koyan ve teknolojideki inovatif ruhu ile sektördeki standartları belirleyen şirket, merkezi Ar-Ge departmanında yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlamasının yanı sıra özelleştirilebilir ürünler ve uygulama kitleriyle de fark yaratıyor.
Schunk’un Ar-Ge kültüründe katma değer yaratmak var
Ürün ve hizmetlerini değişen dünyanın dinamiklerine entegre etmek için Ar-Ge’yi en önemli güç olarak gören Schunk; yapay zekâ, nesnelerin interneti, 5G ve diğer tüm teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Ar-Ge çalışmalarında müşterilerinin tüm proseslerini verimli, şeffaf ve ekonomik bir şekilde planlamasına imkân tanıyan teknolojilerin geliştirilmesine odaklanan Schunk, yenilikçi üretim teknikleriyle ilklere imza atıyor. Sürdürülebilir başarının anahtarı olarak konumlandırdığı Ar-Ge yatırımları sayesinde Schunk, tek kaynaktan dünyanın en geniş tutma sistemleri ve bağlama teknolojisi çeşitlerini sunan bir teknoloji şirketi olmayı başarıyor. Şirket; otomotiv ana ve yan sanayisi başta olmak üzere havacılık, savunma sanayi, elektronik, plastik gibi çok sayıda sektöre çözüm sunacak ileri teknolojileri geliştirirken Ar-Ge çalışmalarının ortaya koyduğu somut çıktılarla sektöre yüksek katma değer sağlıyor. Bu çıktıları çalışmalarına entegre eden Schunk; akıllı, öğrenebilen, hissedebilen ve yapay zekâ algoritmalarıyla kontrol edilebilen teknoloji platformları ve dijital çözümler sunabiliyor.
Schunk, Ar-Ge’yi ürün ve hizmetlerini değişen dünyanın dinamiklerine entegre etmek için büyük bir güç olarak görüyor
Elektrikli ürünlerin Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verecek
Robotlarla entegre olarak çalışabilen elektrikli ürünler, enerji tüketmeyen tutucu sistemler ve IoT tabanlı ürünler giderek daha fazla tercih edilir hale geliyor. Sektördeki teknolojik trendleri yakından takip ederek gelişmelere yön veren Schunk ise elektrikli ürünlerin teknoloji ekosisteminde çok daha fazla öne çıkacağı öngörüsüyle bu alanlarda da çalışmalarını sürdürüyor. Elektrik sektörü dahil taşıma alanında çok çeşitli yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanan şirket, 24W elektrik ile çalışabilen Zero Point sistemleriyle de sektörde farklılaşacak.
Özelleştirilebilir çözümler sunacak
Mevcut ürünlerin geliştirilmesi ve sektörün yeni vizyonlarının belirlenmesi konusunda Ar-Ge’nin büyük bir itici güç oluşturduğu fikriyle hareket eden Schunk, gelişen dünyanın değişen ihtiyaçlarına özelleştirilebilir çözümlerle cevap veriyor. Ar-Ge çalışmalarının gündeminde ilk sırada yer alan kişiselleştirilebilir ve anahtar teslim teknolojiler üzerine yoğunlaşan şirket, yeni dönemde eklemeli üretim metodolojisi ile üretilen takım tutucu sistemleriyle öne çıkmak için çalışmalarını bu yöne kanalize ediyor. En önemlisi ise müşteri projelerinde talaşlı imalat ürünleriyle robotlu otomasyon ürünlerinin entegrasyona hazır halde sunulmasını hedefliyor.
İnovasyon gündeminde robot ve otomasyon var
Dijital araçları günlük iş akışı içine daha yoğun bir şekilde entegre etmeyi planlayan Schunk, çok daha çevik ve proaktif bir yapı kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yazılım veya ekipman fark etmeksizin sürece katma değer sağlayacak tüm dijital araçlara yatırım yapan şirket, otomasyonun geleceğinde fark yaratan bir konuma ulaşmayı gündeminin ilk sıralarında tutuyor. Müşterilerinin üretim süreçlerinde kullanmayı planladıkları ürünlerle ilgili nihai satın alma kararları öncesinde deneme yapmalarına imkân sağlamak için demo ürün portföyünü de genişleten şirket, otomasyon tarafında İstanbul’da bulunan merkezinde robotik deneme hücresi hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Schunk ve Schunk Türkiye Hakkında:
Almanya Stuttgart merkezli Schunk, 1945 yılında Friedrich Schunk tarafından bir aile şirket olarak kuruldu. Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk’un 9 fabrikada ve 35 ülke şirketinde 3 bin 500’den fazla çalışanı bulunuyor. Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında dünya lideri olan Schunk’un “takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri” ve “otomasyon’’ olmak üzere iki ayrı ana faaliyet alanı bulunuyor. Takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri içerisinde; takım tutucular, torna aynaları, ayna çeneleri, sabit iş parçası bağlama sistemleri, çabuk palet değiştirme sistemleri, manyetik tablalar, manyetik kaldıraçlar ve özel hidrolik genleşme teknolojisi ürünleri yer alıyor. Otomasyon sistemleri içerisinde ise robot tutucular (gripper), döner modüller, lineer eksenler, robot aksesuarları, modüler montaj teknolojisi ve modüler robotik ürünler mevcut. 2007 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Schunk, teknoloji öncüsü bir marka olarak dünya pazarındaki gücünü kısa sürede Türkiye’ye de yansıttı. Her yıl ortalama yüzde 30 büyüme sağlayan Schunk Türkiye, gösterdiği bu başarıdan dolayı Schunk global tarafından 2015 yılında Orta Doğu’nun merkez üssü seçildi.