TÜRK ÜRETİCİLERE MÜJDE: TEKSTİLDEN KOZMETİĞE, ELEKTRONİKTEN EV DEKORASYONUNA ÜRÜNLERİNİZİ ALLEGRO İLE DOĞU AVRUPA’YA PAZARLAYABİLİRSİNİZ
205 milyon ziyaretçi sayısı ve 1.5 milyar arama oranıyla Doğu Avrupa’nın rakipsiz e-ticaret platformu Allegro ile işbirliği yapan Propars, Türk üreticileri Doğu Avrupalı alıcılarla buluşturacak.
Doğu Avrupa/Polonya pazarında bir numara olan Allegro, 205 milyon ziyaretçi sayısı ve 1.5 milyar arama oranıyla çok etkin bir platform. Polonya nüfusunun %90’ının aktif kullandığı bu platform satıcılardan abonelik ücreti ya da ürün listeleme fiyatı almıyor.
Doğu Avrupa’daki potansiyel müşterilerine ulaşmak ve Allegro’da satış yapmak isteyen satıcıların mutlaka firma sahibi olması belirleyici koşul. Allegro’da işleyiş şu şekilde ilerliyor. Allegro öncelikle kategoriye bağlı olarak satış komisyonu topluyor ve komisyonlar satışı yapılan kategoriye göre farklılık gösteriyor. Platform, komisyon oranlarının hesaplanabilmesi için satıcılarına ‘ücret hesaplayıcı’ butonunu sunuyor. Satıcılar, satış yapmak istenen kategori seçildikten sonra, komisyon oranlarını öğrenilebiliyor.
TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA BÜYÜK SATIŞ POTANSİYELİ
Potansiyel müşterilere daha çabuk ulaşmak için, pazaryerlerinin kendi ekosistemlerinde sunulan pazarlama araçları da Allegro’da mevcut. Platformun sunduğu ‘Allegro Ads’, ‘Ads Express’ gibi pazarlama araçlarını kullanarak satış gerçekleştirme süresini kısaltmak da mümkün.
Ana dili Lehçe ile yönetilen bir mağaza olan Allegro’da, Propars ile yer almanın en büyük avantajı ise bu dil bariyerini aşmak. Allegro’da ürün satmanıza aracı olan çok fonksiyonlu bir e-ticaret yönetim programı olan Propars, otomatik çeviri sistemi ile bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor. Satıcılar, Propars’ın Türkçe arayüzü ile pazaryerlerinin kategori ve ürün özelliklerini Türkçe olarak seçebiliyor ve gerisini Propars’ın sistemine bırakıyor.
1500 firmanın dijital dönüşümüne katkı sağlayan ve Türkiye’deki işletmelerin e-ihracat sürecinde karşılaşabileceği problemlere çözümler getiren Propars ile Doğu Avrupa’ya satış yapmak artık çok kolay.
KUTU:
E-ihracatta Doğu Avrupa pazarında en fazla talep gören kategoriler ise şöyle:
- Tekstil ve Ayakkabı: %52
- Kozmetik ve cilt bakımı: %40
- Elektronik: %37
- Eczane Ürünleri: %35
- Mobilya, Ev Dekorasyon: %33
- Kitaplar ve sesli kitaplar: %31
- Araba Aksesuarları: %31
- Çocuk eşyaları: %30
PROPARS HAKKINDA
2013 yılında Engin Sezgin tarafından kurulan ve yazılımı Uğur Ünver tarafından yapılan Propars, çok fonksiyonlu bir e-ticaret yönetim programıdır. Propars kurulduğu günden bu yana yurt içinde elde ettiği birikim ve deneyimi uluslararası platforma taşıyor. KOBİ’lerin Amazon, ebay ve Etsy gibi dünyanın en önemli alışveriş sitelerinde yer almasını sağlıyor. Bulut teknolojisini kullanan Propars 54 ülkeye e-ihracat yapılmasına aracılık ediyor. Propars’a üye olan işletmeler, birkaç adımla ürünlerini dünyaya tanıtma imkânı buluyor. Propars bu şirketlere ilk adımda mağaza açma fırsatı sunuyor. İkinci adımda üyelerinin anlaşmalı olduğu kargo firmalarıyla indirimli fiyatlarla çalışmasını, son adımda da diledikleri ülkelerde satışa çıkmalarını sağlıyor.
Firmalar ürünlerini Propars paneline toplu halde sadece bir kez yükleyerek Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen pazar yerlerinde satışa çıkabiliyor. Bir entegrasyon firması olan Propars sayesinde her ürün için ayrı ayrı ilan açmaya gerek kalmıyor. Firmalar tek tuşla tüm mağazalarının yönetimini tek bir panel üzerinden yapabiliyor. Propars firmalara zamandan tasarruf sağlıyor. Ürünlerini yurt dışı pazarlarda da satışa sunmak isteyen firma sahipleri için çeviri hizmeti de sunan Propars, ürün bilgilerini satış yapılan ülkelerin dillerine otomatik olarak çeviriyor. Türkçe bilmeyen milyonlarca müşteriye kendi dilinde ulaşma fırsatı tanıyan Propars 7/24 hizmet garantisi veriyor.
Ödeme sistemi entegrasyonunda da müşterinin yanında olmaya devam eden Propars bugüne kadar 1500 firmanın dijital dönüşümüne katkı sağladı.