Türkiye’nin İhracat Gücü BMS TEL Halka Arz Ediliyor
BMS TEL’in halka arzı, SPK tarafından onaylandı Türkiye’nin İhracat Gücü BMS TEL Halka Arz Ediliyor
Demir çelik sektörünün önde gelen şirketlerinden BMS TEL’in halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu’nca onaylandı. Garanti BBVA Yatırım liderliğinde “Borsada Sabit Fiyatla Talep Toplama” ve “Eşit Dağıtım” yöntemi ile nominal hisse başına 17,50 TL fiyatla 21-22 Nisan 2022 tarihlerinde talep toplanacak.
Temelleri 1968 yılına dayanan demir çelik sektörünün önde gelen şirketlerinden BMS Birleşik Metal ve Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“BMS TEL”)’in şirket paylarının halka arzı için yaptığı başvuru, Sermaye Piyasası Kurulu (“SPK”) tarafından onaylandı. Nominal hisse başına 17,50 TL sabit fiyatla 21-22 Nisan 2022, Perşembe ve Cuma günleri saat 10:30-13:00 aralığında Borsa İstanbul’da BMSTL kodu ile talep toplanacak. BMS TEL’in halka arzında 10.875.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek olup, halka açıklık oranı %29,77 olacaktır.
Halka arz büyüklüğünün yüzde 25’i kadar bir fon fiyat istikrarı işlemleri için ayrılırken, BMS TEL’in borsada işlem görmesinden itibaren 1 ay boyunca fiyat istikrarı işlemleri uygulanacak.
“Halka arz, dünyaya açılma vizyonumuza katkı sağlayacak”
Şirketin halka arzı hakkında konuşan BMS TEL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rauf Mollaoğlu, 1999 yılından beri demir çelik sektöründe faaliyet gösteren BMS TEL’in 2012 yılında Kocaeli Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan Galvanizli Çelik Tel üretim tesisi yatırımıyla sanayiciliğe adım attığını söyleyerek, “2012 ile 2017 yılları arasında tek üretim hattıyla yıllık ortalama 20 bin ton Galvanizli Çelik Tel üretimi yaparak, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 20’den fazla ülkeye ihracat yapar duruma geldik. 2017 yılında 2. üretim hattını devreye alarak, üretim kapasitemizi yıllık yaklaşık 72 bin tona çıkardık. 2018’den itibaren ise enerji, tarım, inşaat, otomotiv gibi önemli sektörlere hammadde sağlayan, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere 45 ülkeye ihracat yapan, Türkiye’nin lider tel üreticilerinden biri haline geldik” dedi.
BMS TEL’in teknolojik yatırımlar, yenilikçi bakış açısı ile sürekli devam eden AR-GE çalışmalarıyla gelişime hep açık bir şirket olduğunun altını çizen Mollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürekliliğe özen gösteren ve Avrupa’nın en kaliteli telini üretme ve bir dünya markası olma yolundaki hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen bir şirket olarak; halka açılmanın da bu yolda bize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”
BMS TEL Halka Arz bilgileri;
- İşlem Kodu: BMSTL
- Talep Toplama Tarihi: 21-22 Nisan (2 iş günü)
- Talep Toplama Yöntemi: Borsada Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Eşit Dağıtım yöntemi
- İskontolu Fiyat / İskonto oranı: 17,50 TL / %29,2 iskonto
- Dağıtım Şekli: Eşit Dağıtım
- Pazar: Ana Pazar
- Toplam Dağıtılacak Adet : 10.875.000 nominal adet
- 6.525.000 (Sermaye Artırımı)
- 4.350.000 ( Ortak Satışı )
- Halka Arz Sonrası Halka Açıklık Oranı: %29,77
- Halka Arz Büyüklüğü: 190.312.500 TL
- Halka Arz Gelirlerinin Kullanımı:
– İşletme Sermayesi İhtiyaçlarının Karşılanması : %45-55
– Yeni Makine Yatırımı
– Finansal Borçların Ödenmesi : %20-30
BMS TEL Hakkında:
5 Kıtada 45’ten Fazla Ülkeye İhracat
Halka arz gelirleriyle yeni yatırımlar yapmaya devam edeceği açıklanan şirketin satışlarının ihracat payı %76’ya ulaşıyor. BMS TEL, halka arzdan elde edeceği kaynakla mevcut yatırımlarını sürdürerek, işletme sermayesini güçlendirip hem yurtiçinde hem de yurtdışında pazar payını artırmayı hedefliyor.
Çelik Tel Sektöründe 50 Yılı Aşkın Deneyim
2012 yılından bu yana üretim sektöründe var olan şirket, yöneticilerinin sektördeki 50 yılı aşkın tecrübesi ve sahip oldukları iş ilişkileri ile sektördeki köklü yerini daha da yukarıya taşıyarak yüzde yüz yerli sermaye ile pazarın öncü markalarından biri olmanın yanı sıra girişimlerinin diğer firmalara da örnek olmasını amaçlıyor.
Şirket’in başlıca ürünleri Galvanizli Çelik Tel, ZincAl Kaplı Çelik Tel, Çelik Halat (Monotron) ve Tavlı Çelik Tel’dir.
Şirket, demir-çelik sektöründe düşük ve yüksek karbonlu, kaplamalı veya kaplamasız galvanizli çelik tel üretmektedir. Galvanizli çelik telin enerji, otomotiv ve beyaz eşya sektöründe geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. ZincAlu Kaplı Çelik Tel ve Tavlı Çelik Tel ise çoğunlukla tarım ve inşaat sektöründe kullanılmaktadır. Çelik halat (Monotron) ise inşaat, enerji, tarım, denizcilik, petrol, madencilik gibi çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır.