ÜRKİYE’NİN SANAT HAFIZASI MİLLİYET SANAT, 2024’ÜN İLK SAYISIYLA RAFLARDA!
Vicdanımızı dürten hikâye anlatıcısı Nazan Öncel, alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü’yle onurlandırılan sanatçı Nil Yalter, Emmy Ödüllü “Yargı”nın senaristi Sema Ergenekon, yapay zekâ Bard’ın Milliyet Sanat merakı, 2024 filmleri, Emin Alper’in ilk tiyatro deneyimi “Öteki” ve çok daha fazlası Milliyet Sanat’ın Ocak 2024 sayısında…
Yeni yılın ilk Milliyet Sanat sayısında okurları, “Kara Plak” adlı 13. stüdyo albümünü çıkaran Nazan Öncel’in, 60. Venedik Bienali’nde Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almaya hazırlanan Nil Yalter’in, ekranların sevilen dizisi “Yargı”nın senaristi Sema Ergenekon’un ve Emin Alper’in tiyatroda ilk yönetmenlik deneyimini yaşayacağı “Öteki” oyununun ekibinin röportajları bekliyor. Yapay zekâ Bard’ın kültür sanat sorularına yanıtlarına, 2024’te izleyiciyle buluşacak filmlere dair yazıların da yer aldığı Milliyet Sanat Ocak 2024 sayısı, sanatın her alanında daha birçok heyecan verici özel röportaj, yazı ve haberlerle raflarda, dijital uygulamalarda ve Getir, Trendyol ve shopier.com ile Türkiye’nin tüm şehirlerinde!
MÜZİK
51 yıldır Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündeminin nabzını tutan Milliyet Sanat, Ocak 2024 sayısının kapağında beş yıl aradan sonra yeni albümü “Kara Plak (Geceye Bir Şarkı)”yı ve müzik hayatını anlatan Nazan Öncel’i ağırlıyor. Egemen Limoncuoğlu, “Müzik Kutusu” köşesinde, Milliyet Sanat okuyan, Taylor Swift dinleyen yapay zekâ Bard ile yaptığı sohbeti, emekliye ayrılan KiSS grubunu ve kendilerine gönüllü sansür uygulayan rock gruplarına sitemini kaleme alıyor. Murat Meriç’in, Spotify 2023 Yılın Özeti listeleriyle başlayan tartışmaları, Naim Dilmener’in müzik gündemini değerlendirdiği; Kemal Küçük’ün cumhuriyetimizin 100. yılında Milliyet gazetesi ve Milliyet Sanat işbirliğiyle, Mey|Diageo’nun katkılarıyla İzmir’de gerçekleşen “Atatürk’ü Anlamak” adlı özel konseri yazdığı müzik sayfalarında Prof. Filiz Ali’nin, faaliyetlerini 25 yıldır sürdüren Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) üzerine röportajı da okurları bekliyor.
PLASTİK SANATLAR
Yeni sayıda video sanatının öncülerinden Nil Yalter, 60. Venedik Bienali’nde alacağı, alanında dünyanın en prestijli ödülü olan Altın Aslan’ı, Giardini’nin ilk odasında sergileyeceği “Topak Ev” gibi ikonik işlerini ve sanatını anlatıyor. Plastik sanatlar sayfalarında ayrıca Halil Altındere’nin Pilot Galeri’deki “A Brief History of My Last Three Years” isimli sergisine dair röportajı; Özer Toraman’ın Pi Artworks’te devam eden “Zihnin Bahçesi” sergisi üzerine bir yazı; Milliyet Sanat Heykelde Yeni Keşifler Yarışması’nın ana sponsoru MESA Holding’in CEO’su Mert Boysanoğlu ile bir röportaj da yer alıyor. Bilal Erdoğan’ın “Dijital Sanat” köşesinde tüketim çağında dijital sanatın hızlı devinimi kaleme aldığı sayıda, İrem Maro ise “Uzak Yakın Mimarlık” köşesinde Notre Dame Katedrali’nin restorasyonu üzerinden, 2024 Yaz Olimpiyatları’na hazırlanan Paris’in mimari ve kentsel görünümünün taşıdığı öneme değiniyor.
AYIN SÖYLEŞİSİ
Milliyet Sanat Ocak 2024 sayısında Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu, zirvede devam eden üçüncü sezonunu Uluslararası Emmy Ödülü’yle taçlandıran “Yargı” dizisinin senaristi Sema Ergenekon oluyor. Ergenekon, başarılı dizinin yanı sıra özel hayatına ve yaşama dair de içten açıklamalarda bulunuyor.
SİNEMA
Gupse Özay’ın, kendi yazdığı ve başrolünde yer aldığı “Lohusa” adlı komedi filminin detaylarını ve sinema kariyerini anlattığı sinema sayfalarında Angelina Jolie ve Haluk Bilginer’in birlikte rol aldığı “Maria”nın da aralarında olduğu 2024 filmleriyle ilgili bir derleme; vizyona girmeye hazırlanan “Başkan” filmi vesilesiyle sinemamızın hafızalara kazınmış belediye başkanlarına dair bir yazı; Matteo Garrone’nin karanlık bir mülteci yolculuğunu anlattığı, bu yıl İtalya’nın Oscar temsilcisi olan “Io Capitano/Kaptan Benim” filminin değerlendirmesi; “Next Goal Wins”le izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Michael Fassbender’in kariyerine bir bakış; yeni filmi “Dream Scenario/Rüya Senaryo”dan yola çıkarak Nicolas Cage’in filmografisindeki en kötü saç modellerinden eğlenceli bir seçki okurları bekliyor. Atilla Dorsay ise “Sinemanın Hazineleri” köşesinde Fritz Lang imzalı 1952 yapımı “Rancho Notorious/Yaylaların Fahişesi” adlı western filmi ele alıyor.
SAHNE SANATLARI
Bu sezon dört oyunla seyirciyi selamlayan Şenay Gürler’in yeni oyunu “Karşınızda Yalnız Kadın” vesilesiyle bir röportaj verdiği yeni sayıda, son dönemin en çok dikkat çeken komedyenlerinden Özge Özel “Çiççek Gibi” isimli tek kişilik gösterisini anlatıyor. Emin Alper’in, Dostoyevski’nin “Öteki” adlı eserinden sahneye uyarladığı ve tiyatroda ilk yönetmenlik deneyimini yaşayacağı oyun üzerine Alper ve oyunculardan Cem Yiğit Üzümoğlu, Erdem Şenocak ile Derya Karadaş’ın; Nermin Yıldırım’ın aynı adlı novellasından uyarlanan “Aile Yalanları” oyunu üzerine yönetmen Hakan Emre Ünal ile oyuncular Melisa Sözen, Ülkü Duru ve Müfit Kayacan’ın söyleşileri de okurları bekliyor. Seçkin Selvi “Ve Perde” köşesinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği “Ayak Bacak Fabrikası”, “Düdüklüde Kıymalı Bamya” ve “Macbeth” oyunlarını odağına alıyor.
EDEBİYAT
“Sabiha: Hanedandan Bir Sultan” adlı kitabı üzerine İpek Çalışlar’ın; “Gizem Dolu İstanbul Masalları” üzerine şair, yazar ve editör Yalvaç Ural’ın; “Yaşam Hikâye mi?” adlı kitabı üzerine psikolog Mine Özgüzel’in röportajlarının yer aldığı edebiyat sayfalarında, 2024’te merakla beklenen kitap uyarlamalarına dair geniş bir derleme de okurlarla buluşuyor. Alper Hasanoğlu’nun “Edebiyat Terapi Divanında” köşesinde Türk edebiyatının en özel yapıtlarından Tutunamayanlar’ın Olric’ine bir mektup kaleme aldığı sayfalarda Deniz Yüce Başarır ise “Edebiyat Aleminde Bir Hayalet Avcısı” köşesinde İngiliz romantik şair John Keats’in iki yıl yaşadığı, birçok ünlü eserini yazdığı Hampstead’deki Wentworth Place’i anlatıyor.
PODCAST
Ocak 2024 sayısı, sevdiğimiz kitapları sevme nedenlerimizi irdelediği “Okur Sohbetleri” podcast’ini hazırlayan Elif Durmaz’ın röportajıyla sona eriyor.
Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.
Bilgi için: milliyetsanat.com